A Coinbase kriptoeszköz könyvelési gyakorlata bajba sodorhatja a céget

-

A Coinbase a saját módszerével korrigálja a kripto értékvesztés költségeit a pénzügyi jelentéseiben? A kriptopénz-tőzsdét vizsgálják azzal kapcsolatban, hogy hogyan számolja el a kriptoeszközöket.

A közelmúltban a Coinbase idő előtt megváltoztatta a számviteli gyakorlatát, és megváltoztatta azt, ahogyan ezeknek az eszközöknek az értékéről beszámol.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a menetrend előtti stratégia bajba sodorta a Coinbase-t, lássuk, mi a tét.

Mi történik a Coinbase körül?

A Coinbase úgy döntött, hogy a Pénzügyi Számviteli Standard Testület (FASB) új szabályát alkalmazza, mielőtt az hivatalosan 2025-ben hatályba lépne.

E szabály megváltoztatja a kriptoeszközök értékelésének módját a pénzügyi jelentésekben. Az eredeti, veszteséggel csökkentett beszerzési értékük helyett a Coinbase mostantól az aktuális piaci értékükön jelenti őket, ami a kriptovaluták változékony természete miatt gyakran változhat.

Ez azután lépett életbe, hogy a MicroStrategy MSTR, -7,52%, és a Tesla Inc. TSLA, -0,23%, amelyek nagy mennyiségű volatilis kriptót birtokolnak, kérték a szabálymódosítást.

Miért fontos ez?

A módosítással a Coinbase úgy tudja módosítani az eredményszámítását, hogy kizárja az ilyen eszközökön keletkezett veszteségekkel kapcsolatos költségeket.

Néhány szakértő szerint ez olyan testreszabott jelentéstételi megközelítést hoz létre, amely nem feltétlenül követi a standard számviteli szabályokat.

Olga Usvyatsky, az Audit Analytics korábbi kutatási alelnöke és a Deep Quarry című könyv szerzője szerint „a vállalatok azért panaszkodtak, mert le tudták írni az értéket, de nem írhatják vissza, ha az eszköz értéke nőtt”.

Ez döntő fontosságú, tekintettel a kriptoeszközök vad ingadozására, mint például a bitcoin BTCUSD, 1,98%, amely 2024-ben 50% -kal emelkedett.

Szabályozási aggályok

A szabályozó hatóságok, mint például a SEC, megkövetelik a vállalatoktól, hogy a pénzügyi beszámolóikban az általánosan elfogadott számviteli elveket (GAAP) helyezzék előtérbe.

A Coinbase-hez hasonló, nem GAAP szerinti intézkedések egyértelmű és egyenletes bemutatását szeretnék, ami kérdéseket vet fel a megfeleléssel kapcsolatban.

Azonban ez nem először fordul elő, Usvyatsky szerint a SEC korábban már megkérdőjelezte a Bit Digital és a MicroStrategy nem GAAP szerinti kiigazításait, beleértve az értékvesztés csökkentését a pénzügyi beszámolóban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Piaci reakció

A Coinbase részvényei 2024-ben 25%-kal, egy évvel korábban pedig 254%-kal lőttek felfelé. A befektetők széles körben figyelik, mi történik ezután.

A kriptoeszközöket birtokló vállalatok jobb lehetőségeket keresnek arra, hogy a Coinbase-hez hasonlóan a pénzügyi kimutatásokban is kimutassák a részesedésük értékét.

Ez az ellenőrzés érinti a Coinbase-t, és precedenst teremt arra, hogy más vállalatok hogyan számolnak be a kriptoeszközökről a jövőben.

Ez jól mutatja a kriptoipar növekedési fájdalmait, ahogyan a pénzügyi világban próbál meghonosodni.

Olvastad már? 3. negyedévi előrejelzések: A Cardano, a Raboo és a Notcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!