Még sokáig tarthat a kriptotél

-

A Meta korábbi vezetője, David Marcus úgy véli, hogy a kriptopiac nehezen fog kilábalni a jelenlegi lejtmenetből.

A rosszindulatú szereplők által okozott károk akár az egész 2023-as évre rányomhatják a bélyegüket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

David Marcus, a Bitcoinra fókuszáló Lightspark alapítója egy blogposztban osztotta meg a gondolatait az elkövetkező időszakra vonatkozóan. A nézetei szerint a kriptotél akár 2025-ig is elhúzódhat.

Alig két hónappal az FTX bedőlése után a piaci hangulat még mindig nyomott, és ez az árfolyamokon is meglátszik.

Marcus a Meta kriptós üzletágának a vezetése előtt a PayPal berkeiben volt aktív, így úgy véli, jó rálátása van az iparágra, és válaszokat tud adni sok kérdésre.

A blogbejegyzésében mindössze egyszer említi meg az FTX tőzsdét, viszont többször hivatkozik az etikátlan iparági szereplőkre, főleg annak kapcsán, hogy ezek miatt fog rosszul teljesíteni a piac még legalább egy éven keresztül.

„Nem fogunk kilábalni a medvepiacból 2023-ban. Sőt, lehet, hogy még ’24-ben sem. Évekbe telhet, mire a piac helyrejön az ilyen rosszindulatú szereplők által okozott károkból, és érdemi szabályozás fog létrejönni. Hosszú távon ez viszont jót fog tenni a tisztességes játékosoknak, megtisztítja a pályát.”

A hosszú távon gondolkodó hodlereknek tovább kell várniuk az emelkedésekre, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy az árfolyam viselkedésének historikus mintázataiban új formák jelennek meg.

A négy éves felezési ciklusokhoz tartozó piaci felugrások lehet, hogy kihívásokkal fognak majd találkozni az elkövetkezendőkben.

2024-re, a következő felezés időpontjára sokan nagy emelkedést várnak, egyesek szerint pedig ez már korábban, akár 2023 második negyedévében elkezdődhet.

Függetlenül attól, hogy mikor is ér véget a piaci pangás, Marcus szerint az iparág fennmaradó része erősebben kerül majd ki a helyzetből.

Ő személy szerint a Bitcoin Lightning Network felé fordult, úgy fogalmazva, hogy ez a második rétegű hálózat a világ legígéretesebb, nyílt, olcsó, azonnali fizetéseket lehetővé tévő protokollja.

„Vége van azoknak az időknek, mikor valaki csak úgy csinál egy kriptopénzt, és milliókat zsebel be vele. Most jön el az építés ideje, a valódi világban használható termékeké. A zene megállt, mehet vissza mindenki dolgozni, valódi értéket teremteni, és valódi problémákat megoldani.”

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Mit hoz az új év

Marcus nincs egyedül a hosszú távú optimizmusát tekintve. Nemrégiben az Ark Investment ügyvezetője, Cathie Wood sem fogta vissza magát az FTX ügyét kommentálva.

„A Bitcoin hálózata egyetlen percnyi szünetet sem tartott a válság során, amelyet a központosított szereplők generáltak a piacon. Nem csodálkozom, hogy SBF nem szereti a bitcoint, hiszen az decentralizált és transzparens. Nem tudja irányítani.”

Abban viszont nem biztosak a szakértők sem, hogy a jövő év eleje hogyan fog indulni.

Vannak, akik szerint már vége a medvepiacnak, de persze olyanokkal is találkozhatunk, akik 10 ezer dolláros árfolyamot is elképzelhetőnek tartanak még.

A Coinmarketcap adatai alapján az év utolsó napján a BTC a 16500 dolláros régióban tartózkodik, és egyelőre jele sincsen annak, hogy nagymértékű volatilitásra kellene számítanunk.


Olvastad már? A legnépszerűbb kriptopénzek 2022-ben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!