Mark Cuban szerint új befektetéseinek 80%-a a kriptóba irányul

-

Mark Cuban elmondta, hogy nem foglalkozik a kriptovaluták, például a Bitcoin és a Dogecoin körüli árspekulációval, és azt a részvényekhez hasonló „játszadozáshoz” hasonlítja.
Jon Stewart komikus és a Daily Show egykori házigazdája szerint a Dallas Mavericks tulajdonosa és milliárdos Mark Cuban gyakorlatiasan magyarázta el a kriptotér bonyolultságát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Stewartnak egy csütörtöki podcastban nyilatkozva Cuban elmondta, hogy nem a kriptovaluták, például a Bitcoin (BTC) és a Dogecoin (DOGE) körüli árspekulációra összpontosít, és azt a részvényekhez hasonló „játékszellemhez” hasonlította.
A Dallas Mavericks tulajdonosa elmagyarázta Stewartnak a tér néhány alapelvét, „decentralizáltnak és bizalommentesnek” nevezve azt, ahol a tokenek tulajdonosai „jellemzően egyenlő szavazati joggal” rendelkeznek az egyes projektek fejlesztési irányának meghatározásában – olyan jellemzők ezek, amelyek vonzóak voltak a milliárdos befektető számára.
„A befektetéseim most nem hagyományos vállalkozásokba irányulnak” – mondta Cuban. „A befektetéseim 80%-a, amelyek nem a Shark Tankhoz tartoznak, kriptovalutákba és azok köré csoportosulnak.”
Cuban elméletet adott arról, hogyan működhetne egy decentralizált autonóm szervezet, vagy DAO a kolonoszkópiák és más szükséges orvosi eljárások biztosításában.

30 évnyi lemaradást lehet behozni

Azt is felvetette, hogy a kriptogazdaság mintájára számos új – decentralizált és bizalom nélküli – vállalkozás lenne képes arra, hogy felbolygassa a hagyományos intézményeket, köztük a banki, a biztosítási és könyvelőipart.
„A kriptovaluták számára még csak 1995 van” – mondta Cuban, utalva arra, hogy a kriptoipar még mindig az internethez hasonlóan a kezdeti korszakában jár:

„[A kriptopénzeket] nehéz megérteni, de tíz év múlva ezek az alkalmazások – lesznek olyanok, amelyek sikeresek lesznek – saját gazdaságot fognak teremteni, és akárcsak az internet napjaiban, a fiatalabb generáció lesz az, amelyik előbb rájön és innovatív lesz.”

A Shark Tank sztárjának a kriptoeszközökkel kapcsolatos álláspontja jelentősen megváltozott az elmúlt években. Egyszer azt mondta, hogy „inkább banánt” tartana, mint aranyat vagy BTC-t.
A milliárdos befektető azóta támogatta a Polygont, több százezer dollárt fektetett tokenizált szén-dioxid-kiegyenlítésekbe, és a stabilcoinok szigorúbb szabályozására szólított fel.

Stewart utalt arra, hogy jobban megérti ezt a teret mint technológiai és gazdasági kérdést, nem pedig mint olyat, amely teljes egészében egy valutarendszerből áll, de még mindig aggodalmát fejezte ki, hogy a döntéseket a tömegre bízza.
A humorista egyébként korábban azzal viccelődött, hogy 2021-ben egy tokenprojektet indít a saját nevével:

Olvastad már? Tonga is lemásolná Salvadort egy volt törvényhozó szerint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!