Oroszország fő pénzügyi ágazati szövetsége arra sürgette a hatóságokat, hogy vizsgálják felül a kriptobefektetések elleni álláspontot az orosz pénzügyi piaci stratégián belül.

A szervezet kitart amellett, hogy az oroszok kriptobefektetéseit tiltás helyett ki kellene hozni a „szürke zónából”.

A pénzügyi iparági szervezet arra sürgeti a kormányt, hogy szabályozza a kriptoeszközökkel végzett műveleteket

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az orosz Nemzeti Pénzügyi Szövetség (NFA) felhívást tett közzé, hogy módosítsák az országnak az Orosz Föderáció pénzügyi piacának 2030-ig tartó fejlesztésére vonatkozó stratégiáját a kriptovalutákba történő befektetésekre vonatkozó részben – jelentette a RIA Novosztyi és a Prime a javaslatot idézve.

Az NFA több mint 200, az orosz pénzügyi piacon tevékenykedő szervezetet egyesít.

A stratégia most kimondja, hogy az orosz kormány és az Orosz Nemzeti Bank továbbra is ellenezni fogja a „monetáris helyettesítő eszközök” használatát, amely kifejezést gyakran használják a decentralizált digitális valuták, például a bitcoin megnevezésére.

A dokumentum szerint ezek magas kockázatokat hordoznak az állampolgárok számára, és akadályozhatják a kedvező gazdasági feltételek megteremtését célzó makrogazdasági politikák végrehajtását.

A kriptoeszközökkel végzett műveletek továbbra is „szürke zónában” maradnak annak ellenére, hogy az oroszok kriptovalutákba történő befektetései jelentősek – jegyezte meg az orosz pénzügyi szektor önszabályozó szerve.

Külföldi cégek és be nem jegyzett közvetítők részesülnek az ilyen tranzakciókból származó bevételekből – jegyezte meg a szervezet.

További vizsgálatokra van szükség

Az NFA úgy véli, hogy további tanulmányozást igényel az a lehetőség, hogy a helyi befektetők orosz professzionális piaci szereplőkön keresztül hozzáférhessenek a digitális pénzügyi eszközökhöz, valamint a kriptovalutákat tartalmazó tőzsdén kereskedett befektetési alapok létrehozásának lehetősége a minősített befektetők számára.

A javaslatra azt követően került sor, hogy a közelmúltbeli jelentésekből kiderült, hogy a kriptopénzek sok helyi lakos számára népszerű befektetési választásnak számítanak.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az orosz kriptoágazati és blokkláncszövetség (Racib) szerint Oroszországban legalább 17,3 millió ember rendelkezik kriptotárcával.

Decemberben az Állami Duma Pénzpiaci Bizottságának vezetője, Anatolij Akszakov bejelentette, hogy az orosz állampolgárok 5 billió rubelt (több mint 67 milliárd dollárt) fektettek kriptóba.

A Bank of Russia határozottan ellenzi a kriptovaluták legalizálását az országban, és korlátozni akarja a kriptobefektetéseket azáltal, hogy blokkolja a kártyás fizetéseket bizonyos címzetteknek, például a digitáliseszköz-váltóknak.

A központi bank saját pénzügyi stabilitási áttekintésében található, 2021 második és harmadik negyedévére vonatkozó becslések szerint azonban az orosz lakosok által végrehajtott digitálisvaluta-tranzakciók éves volumene mintegy 5 milliárd dollárra tehető.

Olvastad már? Bank of America: a Solana lehet a kriptopénzek Visája

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!