A kriptoiparban ismertnek számító Mike Winkelmann, vagy, ahogy az NFT-szektorban nevezik, Beeple hekkertámadás áldozatává vált.

A Twitter fiókja felett vették át az irányítást a támadók, és egy hamis Louis Vuitton NFT akciót posztoltak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az esetet Harry Denley, a Metamask egyik biztonsági elemzője vette észre, ő posztolta ki, hogy Beeple tweetjében olyan link van, amely adathalászatra szolgál, és akik rákattintanak, azok elvesztik a Metamask tárcában tárolt kriptóikat.

A csalók azt használták ki, hogy Beeple nemrégiben együttműködésbe kezdett a Louis Vuitton luxusmárkával.

Májusban jlentették be, hogy a márka új mobilos játékához Beeple fog készíteni 30 egyedi NFT-t, amelyeket aztán jutalomként kaphatnak meg a játékosok.

Az átveréshez Beeple tweetjeiben egy hamis linket helyeztek el, amellyel ingyenes, exkluzív NFT-t ígértek a csaló felhasználóknak.

A hamis linkek nagyjából öt órán keresztül voltak aktívak, és a lánc adatainak elemzéséből látható, hogy ennyi idő alatt körülbelül az elsővel 36 ETH-t szereztek a támadók, 73 ezer dollárnyi összegben.

A második esetében már 365 ezer dollárhoz jutottak, és emellett számos drága NFT-hez, például Mutant Ape Yacht Club, Veefriends vagy éppen Otherdeeds tokenekhez.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ezeket aztán az OpenSea piacterén bocsátották áruba, a kapott ethert pedig kripto mixeren keresztül igyekeztek tisztára mosni.

Nem sokkal később Beeple azt posztolta, hogy sikerült visszakapnia a fiókja feletti irányítást, és azonnal emlékeztette is a követőit, hogy „ami túl szép, hogy igaz legyen, az csak egy átkozott csalás”.

Beeple alkotta az egyik legmagasabb áron elkelt NFT-t, amely 69,3 millió dollárért cserélt gazdát.

Ennek köszönhetően vált érdekessé a hekkerek számára. 2021 novemberében Beeple Discord-szerverén az egyik admin fiók is kompromittálva lett, és hasonló módon hamis akciót posztoltak vele.  Akkor nagyjából 38 ETH-t vesztettek a gyanútlan felhasználók.

A héten publikált egy jelentést a Malwarebytes kiberbiztonsági csapata, amelyben külön kiemelték az adathalászat növekvő arányát, ahogyan a csalók próbálják kihasználni az NFT-k népszerűségét.

A legelterjedtebb módszer az, hogy a valódi oldalakat másolják le, így az áldozatokat meg tudják téveszteni, és azt hiszik, a valódi weboldalakra lépnek be.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!