A Bitcoin a hét elején 30.000 dollár fölé emelkedett, mivel a bikák hétfőn visszatértek a kriptopiacokra.

A hírre azután került sor, hogy bejelentették, hogy a Balenciaga divatmárka elfogadja a kriptovalutás fizetéseket. Az ETH is feljebb mozdult ezt követően.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A BTC négy napja a legmagasabb pontjára emelkedett a tegnapi kereskedési nap elején, ahogy a piacok reagáltak arra a hírre, hogy a Balenciaga úgy döntött, hogy elkezdi elfogadni a kriptofizetéseket.

A vasárnapi 29.710,18 dolláros mélypontot követően a BTC/USD a hétfői nap során 30.590,59 dolláros csúcsra emelkedett.

A hétfői emelkedésre azért került sor, mert a bitcoin az elmúlt napok marginális növekedését követően továbbra is távolodik a 28.800 dolláros közelmúltbeli támaszától.

BTC/USD – Napi grafikon

Ennek a mini eredménysorozatnak az eredményeként a BTC most a 30.900 dollárnál lévő ellenállási pont közelében található, az RSI pedig szintén a saját plafonjánál van.

A grafikonra pillantva a 14 napos Relatív Erősség Index jelenleg 40,67-nél jár, ami közel van a 41,63-as plafonhoz.

A közelmúltbeli bikás lendületet tesztelni fogják, ahogy közeledünk ehhez a szinthez, és a medvék valószínűleg újra elkezdenek belépni a piacra.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ethereum

Az ETH szintén emelkedett a mai nap folyamán, mivel a hétvégi rövid áresést követően ismét 2000 dollár fölé nőtt az árfolyam.

A mai nap eddigi részében az ETH/USD a vasárnapi 1.993,98 dolláros mélypontot követően 2.080,37 dolláros napközbeni csúcsra emelkedett.

A BTC-hez hasonlóan az ETH is egy saját ellenállási szint felé tart, ami a 2100 dolláros pont közelében van.

ETH/USD – Napi grafikon

Az árak emelkedésével párhuzamosan a relatív erősség is emelkedett, a 14 napos RSI most a legmagasabb ponton található az elmúlt alig több mint három hétben.

Az index jelenleg 39,60-as értéket mutat, ami május 7. óta a legmagasabb pont, és nagyon közel van a 40,5-es plafon eléréséhez.

Hacsak nem tapasztalunk további árfolyam-erősödést a jelenlegi ellenállási pontok felett, akkor valószínűleg az árak továbbra is konszolidálódni fognak a hónap végéig.

Olvastad már? Az Anonymous állítólag meghekkelte a Sberbank rendszerét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.