Az Anonymous állítólag meghekkelte a Sberbank rendszerét

-

A hekkerekből álló kollektíva a saját elmondása alapján sikeresen betört Oroszország legnagyobb bankjának, a Sberbanknak a rendszerébe.
A közösségi médiában jelentették be, hogy rengeteg információt osztanak meg, köztük emaileket, telefonszámokat, címeket.

A YourAnonOne Twitter fiók, amely vélhetően a közösséghez tartozik, a héten osztotta meg, hogy a támadás sikeres volt, így a Kelet-európai régió, és Oroszország legnagyobb bankja, a Sberbank a trófeáik közé került.


A moszkvai székhellyel rendelkező pénzintézet, amely a becslések szerint az orosz banki eszközök harmadát kezeli, számos európai országban van jelen, főleg a poszt-szovjet területeken.
Az ukrajnai inváziót követő nyugati szankciók alaposan felforgatták a működését, és február végén a bank úgy nyilatkozott, hogy kivonul az európai piacról.
Egy másik, gyaníthatóan szintén az Anonymoushoz köthető Twitter-felhasználó részletezte is az eredményeiket, és elmondta, hogy a megszerzett adatbázisból 5030 emailt, telefonszámot és címet tudott kinyerni. A Sberbank hivatalosan még nem kommentálta az esetet.
A bejegyzésben egy linket is elhelyeztek, ez egy több excel-táblát tartalmazó archívumra mutat. Ezekben 2016-os információk találhatók a bank széfjeiről, azok tulajdonosáról, különböző tőzsdei kereskedési szerződésekről, és még néhány hivatalos iratról.
Nem sokkal azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, a hekkercsapat nyilvánosan kiberháborút hirdetett az oroszok ellen, és azt mondta, az ország internetének a szétzilálása a céljuk.
Azóta megtámadták a Kremlint, az Állami Dumát, a Védelmi Minisztériumot, néhány orosz tévécsatornát is, és több milliónyi emailt hoztak nyilvánosságra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Még márciusban azt mondták, hogy publikáltak 28 GB dokumentumot, amelyek az Orosz Központi Bankhoz tartoznak, többek között néhány titkos megegyezést is, amelyet a pénzügyi hatóság kötött.
Májusban pedig az egyik közeli hekkercsapat, a Network Battalion 65 jelentette be, hogy feltörték a népszerű orosz fizetési szolgáltató, a Qiwi rendzerét.

Olvastad már? Tim Draper továbbra is bullish a bitcoint illetően

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!