Annak ellenére, hogy a börtönbüntetés letöltésének közvetlen lehetősége fennállt, a vádak beismerése miatt Hayes-t hat hónap házi őrizetre és két év próbaidőre ítélték.

A BitMEX kriptotőzsde pénzmosási tevékenységgel kapcsolatos, régóta várt ítélet lezárásaként a New York-i négy szövetségi kerületi bíróság egyike a jelentések szerint két év próbaidőre és hat hónap házi őrizetre ítélte Arthur Hayes alapítót és volt vezérigazgatót.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Arthur Hayes a BitMEX többi társalapítójával – Benjamin Delo és Samuel Reed -, valamint a cég első alkalmazottjával, Gregory Dwyerrel együtt február 24-én bűnösnek vallotta magát a Bank Secrecy Act (BSA) megsértésében, beismerve, hogy „szándékosan elmulasztotta a BitMEX-nél a pénzmosás elleni program (AML) létrehozását, végrehajtását és fenntartását”.

Forrás: Justice.gov

A pénzmosás támogatásában való bűnösség beismerése büntetendő cselekmény, amelyért gyakran legfeljebb öt év börtönbüntetés jár.

Mind Hayes, mind Delo azonban a márciusi tárgyalási időpont előtt beismerte bűnösségét, és beleegyezett, hogy fejenként 10 millió dollár büntetőjogi bírságot fizet.

Április 7-én a kriptós sajtó arról számolt be, hogy Hayes hat hónappal azután, hogy a szövetségi ügyészek először emeltek vádat, önként feladta magát az amerikai hatóságoknak Hawaiin. Az ügyvédei persze ki is emelték ezt a védőbeszédben.

“Mr. Hayes önként jelent meg a bíróságon, és várja, hogy harcolhasson ezekkel az indokolatlan vádakkal szemben.”

A vádirat, a nyilvános bírósági beadványok és a bíróságon tett nyilatkozatok szerint Hayes-t 10 millió dolláros óvadék letétele után szabadon engedték a New York-i jövőbeli eljárásig.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A hivatal pénzmosás és nemzetközi bűnszervezetek elleni osztályának ügyészei azonban bűnösnek találták a vállalkozót abban, hogy nem hajtotta végre a pénzmosás elleni intézkedéseket, többek között nem tett eleget a “know-your-customer” (KYC) kötelezettségeknek.

Annak ellenére, hogy a börtönbüntetés letöltésének közvetlen lehetősége is fennállt, a vádak beismerése azt eredményezte, hogy Hayes-t házi őrizetre ítélték, amelynek értelmében büntetése első hat hónapját otthonról kell töltenie. Emellett beleegyezett abba is, hogy 10 millió dolláros pénzbírságot fizet.

Egy új elemzés alaposan lerombolja a pénzmosás könnyűségével kapcsolatos mítoszt a kriptó használatával kapcsolatban, és rávilágít a blokklánc technológiában és a kriptóban rejlő lehetőségekre a pénzügyi bűncselekmények felderítésében.

Miközben a kriptoökoszisztémán belül számos projekt vált célzott támadások áldozatává, a rossz szereplők továbbra is küzdenek, amikor az ellopott pénzek készpénzre váltásáról van szó.

Dmytro Volkov, a CEX.IO kriptotőzsde technológiai vezetője elmondta, hogy elavult az az elképzelés, hogy a kriptót elsősorban bűnözők használják.

“A BTC esetében, amelynek blokklánc főkönyve nyilvánosan elérhető, egy komoly tőzsde egy hozzáértő elemzőcsapattal könnyen nyomon tudja követni és meg tudja hiúsítani a hackereket és a pénzmosókat, mielőtt a kár megtörténne.”

Olvastad már? Pakisztán 15%-os kriptoadót vezethet be

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!