Elítélték a BitMEX tőzsde alapítóját

-

Annak ellenére, hogy a börtönbüntetés letöltésének közvetlen lehetősége fennállt, a vádak beismerése miatt Hayes-t hat hónap házi őrizetre és két év próbaidőre ítélték.
A BitMEX kriptotőzsde pénzmosási tevékenységgel kapcsolatos, régóta várt ítélet lezárásaként a New York-i négy szövetségi kerületi bíróság egyike a jelentések szerint két év próbaidőre és hat hónap házi őrizetre ítélte Arthur Hayes alapítót és volt vezérigazgatót.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Arthur Hayes a BitMEX többi társalapítójával – Benjamin Delo és Samuel Reed -, valamint a cég első alkalmazottjával, Gregory Dwyerrel együtt február 24-én bűnösnek vallotta magát a Bank Secrecy Act (BSA) megsértésében, beismerve, hogy „szándékosan elmulasztotta a BitMEX-nél a pénzmosás elleni program (AML) létrehozását, végrehajtását és fenntartását”.
Forrás: Justice.gov

A pénzmosás támogatásában való bűnösség beismerése büntetendő cselekmény, amelyért gyakran legfeljebb öt év börtönbüntetés jár.
Mind Hayes, mind Delo azonban a márciusi tárgyalási időpont előtt beismerte bűnösségét, és beleegyezett, hogy fejenként 10 millió dollár büntetőjogi bírságot fizet.
Április 7-én a kriptós sajtó arról számolt be, hogy Hayes hat hónappal azután, hogy a szövetségi ügyészek először emeltek vádat, önként feladta magát az amerikai hatóságoknak Hawaiin. Az ügyvédei persze ki is emelték ezt a védőbeszédben.

„Mr. Hayes önként jelent meg a bíróságon, és várja, hogy harcolhasson ezekkel az indokolatlan vádakkal szemben.”

A vádirat, a nyilvános bírósági beadványok és a bíróságon tett nyilatkozatok szerint Hayes-t 10 millió dolláros óvadék letétele után szabadon engedték a New York-i jövőbeli eljárásig.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A hivatal pénzmosás és nemzetközi bűnszervezetek elleni osztályának ügyészei azonban bűnösnek találták a vállalkozót abban, hogy nem hajtotta végre a pénzmosás elleni intézkedéseket, többek között nem tett eleget a „know-your-customer” (KYC) kötelezettségeknek.
Annak ellenére, hogy a börtönbüntetés letöltésének közvetlen lehetősége is fennállt, a vádak beismerése azt eredményezte, hogy Hayes-t házi őrizetre ítélték, amelynek értelmében büntetése első hat hónapját otthonról kell töltenie. Emellett beleegyezett abba is, hogy 10 millió dolláros pénzbírságot fizet.
Egy új elemzés alaposan lerombolja a pénzmosás könnyűségével kapcsolatos mítoszt a kriptó használatával kapcsolatban, és rávilágít a blokklánc technológiában és a kriptóban rejlő lehetőségekre a pénzügyi bűncselekmények felderítésében.

Miközben a kriptoökoszisztémán belül számos projekt vált célzott támadások áldozatává, a rossz szereplők továbbra is küzdenek, amikor az ellopott pénzek készpénzre váltásáról van szó.

Dmytro Volkov, a CEX.IO kriptotőzsde technológiai vezetője elmondta, hogy elavult az az elképzelés, hogy a kriptót elsősorban bűnözők használják.

„A BTC esetében, amelynek blokklánc főkönyve nyilvánosan elérhető, egy komoly tőzsde egy hozzáértő elemzőcsapattal könnyen nyomon tudja követni és meg tudja hiúsítani a hackereket és a pénzmosókat, mielőtt a kár megtörténne.”

Olvastad már? Pakisztán 15%-os kriptoadót vezethet be

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!