Pakisztán 15%-os kriptoadót vezethet be

-

Egy helyi kriptotőzsde vezetője úgy nyilatkozott, az ország éves szinten akár 90 millió dollárnyi bevételhez is juthatna, ha 15%-os adót vetnének ki a kriptopénzekkel végrehajtott tranzakciókra.
Zeeshan Ahmed, egy iszlámábádi székhelyű kriptotőzsde ügyvezetője szerint az országnak gyorsan kellene lépni a szabályozások ügyében, és akkor lehetségessé válna, hogy a tranzakciók megadóztatásából jelentős bevételre tegyenek szert.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Rain Financial vállalat által futtatott tőzsde vezetője szerint India és az USA már most is milliárdos összegeket keresnek a megfelelő adókkal.

„A szomszédos Indiában, vagy éppen az USA esetében sok milliárd dolláros adóbevételről van szó, ehhez 30%-os adót vetettek ki a kriptokereskedésből származó nyereségre. Nálunk lehetne 15%, amivel indulnánk.”

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Pakisztán kriptoipara

Ahmed véleményét a tőzsde másik vezető tisztviselője, Aatiqa Lateef is osztja. Mindketten egy, a pakisztáni kriptoiparral foglalkozó konferencián osztották meg a gondolataikat, és elmondták, az iparág szereplőiként kiveszik a részüket abban, hogy információval lássák el a törvényhozókat a kriptopénzekről.

„Szinte állandó kapcsolatban vagyunk a hatóságokkal és a törvényhozás intézményeivel, és számíthatnak a segítségünkre, amennyire tőlünk telik.”

Lateef elmondta azt is, a kormányzat már felállított egy bizottságot, amely a szabályozási kérdésekkel foglalkozik, és amely a tervek szerint különböző vázlatokat is kidolgoz, hogy milyen opciók között dönthetnek a jogalkotók.
A jelenlegi elképzelések szerint a kormányzat 12-18 hónapon belül döntésre juthat majd, attól függően, hogy mennyi kérdés merül fel a témában.

Az egyik ok, hogy ilyen hosszúra nyúlhat a dolog, az a kormányzati ellenőrzési kapacitás hiánya. Lateef viszont úgy véli, a tőzsdét üzemeltető cég, a Rain, és a többi hozzá hasonló segítségével az ország meg tud majd felelni ezeknek a kihívásoknak.

Olvastad már? „Hatalmas tesztelési mérföldkő” történt az Ethereum PoS-áttérés szempontjából

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

A Bitcoin elérheti a 150.000 dollárt ebben a ciklusban? Itt a valóság

A Bitcoin jelenlegi viselkedése a korábbi ciklusokban megfigyelt mintákat tükröz. Satoshi Stacker elemző legújabb videójában az Ethereummal és más kulcsfontosságú témákkal kapcsolatos viták mellett kifejtette,...

A DeFi token előértékesítés továbbra is lendületben van, 1 millió dolláros mérföldkővel a hibrid funkciók bevezetése után

Vendégbejegyzés Ez az év ígéretes volt a feltörekvő DeFi projektek számára, és a befektetők minden eddiginél több új projektben foglaltak pozíciót az égig érő korai fázisú...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Solana (SOL) Ahogy a kriptopiac visszapattan, és 2024-ben új történelmi csúcsra készül, az altcoin szegmens is felpörög. A Bitcoin 67.913 dolláron áll, a szélesebb körű piaci fellendülés...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!