Pakisztán 15%-os kriptoadót vezethet be

-

Egy helyi kriptotőzsde vezetője úgy nyilatkozott, az ország éves szinten akár 90 millió dollárnyi bevételhez is juthatna, ha 15%-os adót vetnének ki a kriptopénzekkel végrehajtott tranzakciókra.
Zeeshan Ahmed, egy iszlámábádi székhelyű kriptotőzsde ügyvezetője szerint az országnak gyorsan kellene lépni a szabályozások ügyében, és akkor lehetségessé válna, hogy a tranzakciók megadóztatásából jelentős bevételre tegyenek szert.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Rain Financial vállalat által futtatott tőzsde vezetője szerint India és az USA már most is milliárdos összegeket keresnek a megfelelő adókkal.

„A szomszédos Indiában, vagy éppen az USA esetében sok milliárd dolláros adóbevételről van szó, ehhez 30%-os adót vetettek ki a kriptokereskedésből származó nyereségre. Nálunk lehetne 15%, amivel indulnánk.”

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Pakisztán kriptoipara

Ahmed véleményét a tőzsde másik vezető tisztviselője, Aatiqa Lateef is osztja. Mindketten egy, a pakisztáni kriptoiparral foglalkozó konferencián osztották meg a gondolataikat, és elmondták, az iparág szereplőiként kiveszik a részüket abban, hogy információval lássák el a törvényhozókat a kriptopénzekről.

„Szinte állandó kapcsolatban vagyunk a hatóságokkal és a törvényhozás intézményeivel, és számíthatnak a segítségünkre, amennyire tőlünk telik.”

Lateef elmondta azt is, a kormányzat már felállított egy bizottságot, amely a szabályozási kérdésekkel foglalkozik, és amely a tervek szerint különböző vázlatokat is kidolgoz, hogy milyen opciók között dönthetnek a jogalkotók.
A jelenlegi elképzelések szerint a kormányzat 12-18 hónapon belül döntésre juthat majd, attól függően, hogy mennyi kérdés merül fel a témában.

Az egyik ok, hogy ilyen hosszúra nyúlhat a dolog, az a kormányzati ellenőrzési kapacitás hiánya. Lateef viszont úgy véli, a tőzsdét üzemeltető cég, a Rain, és a többi hozzá hasonló segítségével az ország meg tud majd felelni ezeknek a kihívásoknak.

Olvastad már? „Hatalmas tesztelési mérföldkő” történt az Ethereum PoS-áttérés szempontjából

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 02.28.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin árfolyama továbbra is 59.000 dollár felett tartja magát, és a Relative Strength Index (RSI) felfelé mutatójával további emelkedés várható. Ez emelkedő lendületet sugall,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!