„Hatalmas tesztelési mérföldkő” történt az Ethereum PoS-áttérés szempontjából

-

„A Ropsten egyesítése egy hatalmas tesztelési mérföldkő az Ethereum mainnet egyesítése felé, ami még idén megtörténik” – mondta Preston Van Loon, a Prysmatic Labs Ethereum core fejlesztője.
Az Ethereum ökoszisztéma egy „hatalmas tesztelési mérföldkő” előtt áll a Ropsten tesztnet Merge június 8-ra tervezett összeolvadásával.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Githubon található Merge testnets oldal szerint Parathi Jayanathi Ethereum DevOps mérnök hétfőn benyújtotta a Ropsten testnet Merge konfigurációs kódjának pull requestjét, ami arra utal, hogy a megvalósítás készen áll.
A Ropsten egyike annak a több teszthálózatnak, amelyet az Ethereum Alapítvány hozott létre 2017-ben, és amelyet jelenleg a Geth fejlesztőcsapat tart fenn.
Ezt a konkrét tesztnetet tekintik az Ethereum Mainnet legjobb másolatának, mivel hasonló hálózati struktúrát követ.
Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy reális telepítési teszteket végezzenek, mielőtt frissítéseket hajtanának végre a tényleges mainnetre.
A Ropsten testnet Merge a proof-of-work hálózatot egy új proof-of-stake (PoS) konszenzus rétegű testnettel fogja kombinálni, amelynek genezisét május 30-ra tűzték ki.
Azt fogja szimulálni, hogy mi fog történni, ha az Ethereum és a Beacon Chain közötti tényleges egyesülés végre megtörténik, és PoS hálózattá válik.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A közösségben lévő fejlesztők a tesztnet híreivel kapcsolatban posztoltak az interneten.
Preston Van Loon, a Prysmatic Labs egyik Ethereum core fejlesztője így nyilatkozott:

„A Ropsten testnet június 8-án egyesül! A Ropsten beolvasztása egy hatalmas tesztelési mérföldkő az Ethereum mainnet beolvasztása felé még ebben az évben.”

Egy másik core fejlesztő, aki a trent_vanepps nevet használja a Twitteren, a múlt héten a Ropsten június 8-i megerősítése előtt azt mondta, hogy a Sepolia és a Georli tesztnetek is próbaegyesülésre kerülhetnek.


Figyelemre méltó, hogy a teszthálózat idővonala egybeesik Tim Beiko Ethereum-fejlesztő megjegyzéseivel, aki a múlt hónapban azt nyilatkozta, hogy a Merge csak „néhány hónappal június után” lesz kész az éles üzembe helyezésre.

„Még nincs konkrét dátum, de határozottan a PoW utolsó fejezetében vagyunk az Ethereumon” – mondta.

Egy másik erős jel arra, hogy a dolgok a jó irányba haladnak, az Ethereum Alapítvány bejelentése a hét elején, hogy „összevonták” a PoW mainnet és PoS konszenzusréteg bug bounty programjait.
Általánosságban elmondható, hogy a maximális jutalom most 250.000 dollár a hibák bejelentéséért az Ethereumon, azonban az összeg megduplázódhat olyan fontos időszakokban is, mint például a nyilvános tesztneteken zajló frissítések, amelyek a mainnetre is vonatkoznak.

„Összességében ez 10-szeres növekedést jelent a Consensus Layer fejpénzek korábbi maximális kifizetéséhez képest, és 20-szoros növekedést az Execution Layer fejpénzek korábbi maximális kifizetéséhez képest” – olvasható a közleményben.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!