„A Ropsten egyesítése egy hatalmas tesztelési mérföldkő az Ethereum mainnet egyesítése felé, ami még idén megtörténik” – mondta Preston Van Loon, a Prysmatic Labs Ethereum core fejlesztője.

Az Ethereum ökoszisztéma egy „hatalmas tesztelési mérföldkő” előtt áll a Ropsten tesztnet Merge június 8-ra tervezett összeolvadásával.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Githubon található Merge testnets oldal szerint Parathi Jayanathi Ethereum DevOps mérnök hétfőn benyújtotta a Ropsten testnet Merge konfigurációs kódjának pull requestjét, ami arra utal, hogy a megvalósítás készen áll.

A Ropsten egyike annak a több teszthálózatnak, amelyet az Ethereum Alapítvány hozott létre 2017-ben, és amelyet jelenleg a Geth fejlesztőcsapat tart fenn.

Ezt a konkrét tesztnetet tekintik az Ethereum Mainnet legjobb másolatának, mivel hasonló hálózati struktúrát követ.

Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy reális telepítési teszteket végezzenek, mielőtt frissítéseket hajtanának végre a tényleges mainnetre.

A Ropsten testnet Merge a proof-of-work hálózatot egy új proof-of-stake (PoS) konszenzus rétegű testnettel fogja kombinálni, amelynek genezisét május 30-ra tűzték ki.

Azt fogja szimulálni, hogy mi fog történni, ha az Ethereum és a Beacon Chain közötti tényleges egyesülés végre megtörténik, és PoS hálózattá válik.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A közösségben lévő fejlesztők a tesztnet híreivel kapcsolatban posztoltak az interneten.

Preston Van Loon, a Prysmatic Labs egyik Ethereum core fejlesztője így nyilatkozott:

„A Ropsten testnet június 8-án egyesül! A Ropsten beolvasztása egy hatalmas tesztelési mérföldkő az Ethereum mainnet beolvasztása felé még ebben az évben.”

Egy másik core fejlesztő, aki a trent_vanepps nevet használja a Twitteren, a múlt héten a Ropsten június 8-i megerősítése előtt azt mondta, hogy a Sepolia és a Georli tesztnetek is próbaegyesülésre kerülhetnek.

Figyelemre méltó, hogy a teszthálózat idővonala egybeesik Tim Beiko Ethereum-fejlesztő megjegyzéseivel, aki a múlt hónapban azt nyilatkozta, hogy a Merge csak „néhány hónappal június után” lesz kész az éles üzembe helyezésre.

„Még nincs konkrét dátum, de határozottan a PoW utolsó fejezetében vagyunk az Ethereumon” – mondta.

Egy másik erős jel arra, hogy a dolgok a jó irányba haladnak, az Ethereum Alapítvány bejelentése a hét elején, hogy „összevonták” a PoW mainnet és PoS konszenzusréteg bug bounty programjait.

Általánosságban elmondható, hogy a maximális jutalom most 250.000 dollár a hibák bejelentéséért az Ethereumon, azonban az összeg megduplázódhat olyan fontos időszakokban is, mint például a nyilvános tesztneteken zajló frissítések, amelyek a mainnetre is vonatkoznak.

„Összességében ez 10-szeres növekedést jelent a Consensus Layer fejpénzek korábbi maximális kifizetéséhez képest, és 20-szoros növekedést az Execution Layer fejpénzek korábbi maximális kifizetéséhez képest” – olvasható a közleményben.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!