Miközben az NFT gyűjtemények az elmúlt 12 hónap során különösen népszerű árucikké váltak, számos tulajdonos hitelt vesz fel NFT-jeire.

Ebben a hónapban az Nftfi nevű projekt eddig 25,6 millió dollárnyi NFT-hitelt helyezett ki, a múlt hónapban pedig a hitelezési piactér közel 50 millió dollárnyi NFT-hitelt regisztrált.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az NFT-k az elmúlt év során milliárd dolláros iparággá és népszerű blokklánc-technológiai felhasználási területté váltak. Bár az utóbbi időben a kriptopiaci lejtmenet közepette az eladások is visszaestek, az NFT-ket még mindig több százezer, vagy akár millió dollárért adják el digitális gyűjtőeszközönként.

Az NFT-értékesítések és árverések mellett az NFT-tulajdonosok kölcsönadhatják digitális eszközeiket is, hogy hozzáférjenek a likviditáshoz.

Az Nftfi nevű decentralizált pénzügyi (defi) platformon például 185,4 millió dolláros kumulatív kölcsönvolumen alakult ki a piac indulása óta. A múlt héten az NFT-alapú fedezett hitelek peer-to-peer piactere négy, egyenként 100 ezer dollárnál nagyobb vagy annál nagyobb összegű kölcsönt jegyzett fel.

Május 16-án a Bored Ape Yacht Club (BAYC) 7813-at használták fel egy 100K dolláros hitelhez, május 12-én pedig az Autoglyph 231-et egy 200K dolláros hitelhez. A BAYC 6276-ot május 10-én 150K dolláros hitelhez használták fel, a BAYC 371 tulajdonosa pedig előző nap 115K dolláros hitelt tudott felvenni az NFT-re.

Ebben a hónapban eddig az Nftfi 25,6 millió dollárnyi NFT-hitelt közvetített a Dune Analytics statisztikái szerint. Az Nftfi a Flow és az Animoca Brands blokklánc cégek partnere is.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

NFT-hitelezési verseny

Az Nftfi nem az egyetlen NFT hitelezési platform az iparágban, hiszen vannak mások is, mint az Arcade, a Nexo.io és a Drops. A statisztikák szerint a Drops 6 746 515 dollárnyi hitelezést segített elő.

Az Arcade 17,8 millió dollárt gyűjtött olyan befektetőktől, mint a Pantera Capital, a Franklin Templeton Investments, a Castle Island Ventures és a Protofund.

Egy másik versenytárs a Flowty nevű peer-to-peer NFT hitelezési piactér, amely a Flow blokklánc hálózatra épül. A Flowty 4,5 millió dollárt gyűjtött a vállalat első befektetési körében két főbefektető, és összesen 23 befektető részvételével.

Az Nftfi az NFT-k széles választékát kínálja, és számos nagynevű digitális gyűjteményekből is válogathatnak a felhasználók. Ott vannak például az ENS nevek, Unstoppable Domains, Axies, Doodles, Sanbox land, Otherdeeds, Hashmasks, Bored Ape Yacht Club és Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

Nemrég, 2022. április 4-én a platform kivezette a régi okosszerződését (Nftfi V1), és elindított egy új okosszerződést Nftfi V2 néven. A webportál szerint a Chainsecurity és a Halborn auditálta a platform V2-es okosszerződését.

Olvastad már? A SEC vezetője figyelmeztette az engedélyek nélkül működő kriptotőzsdéket

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!