A SEC vezetője figyelmeztette az engedélyek nélkül működő kriptotőzsdéket

-

A kongresszus előtt szerdán tett beszámolójában Gary Gansler arra figyelmeztetett, hogy további intézkedésekre lehet számítani a kriptocégek ellen.
„A kriptotőzsdéknek be kellene jelenteni magukat és regisztrálniuk kellene, vagy, őszintén szólva, felhasználjuk a jogköröket, amelyeket a Kongresszus adott nekünk, a végrehajtási és vizsgálati funkcióinkban.”

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A nyilatkozat Steve Womack képviselő kérdésére érkezett, aki nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy szerinte a SEC tartósan elmulasztotta a kriptovalutákra vonatkozó kifejezett szabályozást létrehozni.
Womack a futballhoz hasonlítva figyelmeztetett: „Mielőtt egy hivatalos személy zászlót dobna – végrehajtó intézkedést hozna – ismernie kell a szabályokat”.
A SEC eddig több mint 80 végrehajtási eljárást indított kriptoeszköz-vállalkozások és platformok ellen. Gensler szerdán azzal érvelt, hogy az ilyen akciók bőven az ügynöksége hatáskörébe tartoznak.

„Azt hiszem, a szabályok valójában elég egyértelműek, hogy ha pénzt gyűjtesz a nyilvánosságtól, és a nyilvánosság nyereséget vár a ezért cserébe, akkor jogilag értékpapírnak minősülő termékről beszélünk.”

A helyzet azonban nem biztos, hogy ilyen egyszerű. Történelmileg a SEC nem tisztázta, hogy mely kriptoeszközöket minősíti értékpapírnak, szemben néhány olyan eszközzel, amelyekről azt mondta, hogy árucikknek tekinthetők (és így kívül esnek a hatáskörén). Ugyanezen a szerdai kongresszusi ülésen Gensler a bitcoinra mint árucikkre utalt.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A kriptovaluták és kriptoeszközök által felvetett elmosódott határok miatt számos, a SEC által megbírságolt vagy beidézett kriptós cég frusztrációjának adott hangot, amiért mindent megtettek a rosszul megfogalmazott törvények betartása érdekében, hogy később mégis jogi következményekkel szembesüljenek.
E probléma orvoslására Gensler a múlt hónapban kijelentette, hogy a SEC és a Commodities Future Trading Commission (CFTC) által felügyelt új regisztrációs és szabályozási folyamatot kíván létrehozni a kriptoipar számára.
A mindkét szerv által felügyelt folyamat mind a kriptoértékpapírokat, mind a kripto-árucikkeket felügyelhetné.
Gensler szerdán beszámolót tett a képviselőház költségvetési bizottsága előtt a SEC 2023-as költségvetésének áttekintése céljából. Azzal érvelt, hogy több erőforrásra van szükség a kripto megfelelő szabályozásához.
A hónap elején a SEC bejelentette, hogy több mint 50 fősre bővíti az újonnan átnevezett kriptoeszközökkel foglalkozó részlegét.

Mai vallomásában Gensler azt állította, hogy további erőforrásokra lesz szükség ahhoz, hogy megvédjék a fogyasztókat a példátlan kockázattól, utalva a Terra algoritmikus stabilcoin, az UST és a LUNA natív token múlt heti elképesztő összeomlására.

„Volt egy kriptorendszer, amely az elmúlt három hétben 50 milliárd dollárról a nullához közeli szintre zuhant. Ezek erősen spekulatívak, volatilisek, és – megkockáztatom, hogy gyakran – a nyilvánosság nincs is védve.”

Olvastad már? Robbanás előtt áll az új magyar kripto startup

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Kripto Kritik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!