Kriptobányászattal gyanúsítják a moszkvai börtön igazgatóhelyettesét

-

Az orosz bűnüldöző szervek egy kriptobányászati művelet ügyében nyomoznak a Butyrkában, Oroszország legrégebbi börtönében.
Egy igazgatóhelyettest azzal vádolnak, hogy azonosítatlan bűntársak segítségével áramot lopott, hogy kriptót bányásszon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Moszkva központi részén, a Tverszkoj kerületben található Butirszkaja börtön vezetőségének egyik magas rangú képviselője ellen így nyomozás folyik kriptobányászati farm felállítása miatt.
A Butyrka néven is ismert börtön Oroszország legrégebbi börtöne, amelyet a 1771-ben építettek.
A börtönben a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat által működtetett pszichiátriai klinika helyiségeiben találták meg a bányászhardvert.
Az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottsága jelenleg az egyik igazgatóhelyettest ellenőrzi lehetséges hatalommal való visszaélés miatt – jelentette a Kommerszant című gazdasági napilap a héten.
A nyomozók eddig megállapították, hogy a tisztviselő egyelőre azonosítatlan bűntársaival együtt 2021 novemberében telepítette a bányászati berendezést.
A rigek idén februárig bányásztak kriptovalutát. Ez idő alatt a gépek csaknem 8400 kW áramot fogyasztottak, amelyet az állam fizetett, összesen több mint 62 000 rubel (közel 1000 dollár) értékben.
Emiatt az igazgatóhelyettest „a hatáskörét egyértelműen túllépő, ezáltal a társadalom vagy az állam jogilag védett érdekeit jelentősen sértő cselekményekkel” vádolják.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A támogatott, és néha lopott árammal történő kriptobányászat sok orosz számára vonzó kiegészítő jövedelemforrássá vált.
Az olyan régiók, mint a Krasznojarszki Kraj és az Irkutszki Terület, amelyek történelmileg alacsony áramdíjakat tartottak fenn a lakosság és a közintézmények számára, az engedély nélküli bányászati tevékenység melegágyai lettek.
Az illegális bányászokat okolják a gyakori üzemzavarokért és áramkimaradásokért, különösen a lakott területeken, ahol az elektromos hálózatok nem képesek kezelni a túlzott terhelést.
A jelenség kezelése érdekében az orosz monopóliumellenes ügynökség nemrégiben magasabb áramdíjak bevezetését javasolta az otthoni kriptobányászok számára.

A földalatti bányászati műveletek ellen országszerte razziákat hajtottak végre, a bűnüldöző szervek nemrégiben több mint 1500 bányászberendezést foglaltak le két illegális kriptopénz-farmról Dagesztánban.

Olvastad már? Nagy ütemben csökken a tőzsdéken tartott bitcoin mennyisége

Forrás: news.bitcoin.com
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!