Nagy ütemben csökken a tőzsdéken tartott bitcoin mennyisége

-

A Terra közelmúltbeli bukásához kötődő piaci vérengzés közepette a tőzsdékre küldött bitcoinok május 7-én egy rövid kiugrást mutattak, több mint 2%-kal magasabbra nőttek: 2,481 millióról 2,532 millió bitcoinra.
A kereskedési platformokra küldött bitcoinok közelmúltbeli növekedése ellenére a tőzsdéken lévő bitcoinok száma ma alacsonyabb, mint valaha.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bitcoin továbbra is kivonulóban van a tőzsdékről

A bitcoint (BTC) továbbra is egyre inkább kiutalják a nagy kriptopénztőzsdékről, mivel a számuk jóval alacsonyabb, mint a 2020. november 15-én mért mélypontok idején volt.
248 nappal korábban, 2020. március 12-én, a hírhedt „fekete csütörtök” másnapján alig több mint 3 millió bitcoint tartottak a központosított digitálisvaluta-kereskedési platformokon.
Az említett időszak alatt a tőzsdéken tartott BTC-k száma március 12-én 15,86%-kal, 3 millió BTC-ről 2020. november 15-én 2,524 BTC-re esett vissza.
Az utóbbi időben a tőzsdéken tartott BTC-k száma alacsonyabb volt, és májusban a mutató két jelentős mélypontot is elért.

2022. május 22., a cryptoquant.com adatsoraiból származó tőzsdei tartalékok.

Először 2022. május 2-án a cryptoquant.com adatai szerint 2,481 millió BTC-t tartottak a tőzsdéken. A 2,481 millió bitcoin 1,70%-kal alacsonyabb volt, mint a 2020. november 15-én tartott BTC-k száma.
Azonban a Terra blokklánc bukása és a terrausd (UST) de-pegging esemény közepette rövid időre megugrott a tőzsdékre küldött BTC-beutalások száma.
A május 2-i mélypont után 2%-kal nőttek a központosított kriptotőzsdékre küldött BTC-befizetések.
Ez a mérőszám azonban nagyon gyorsan megváltozott, mivel a május 7-i 2,532 millió bitcoinos csúcsról a következő hét folyamán 2,21%-kal 2,476 millió BTC-re csökkent.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A kereskedési platformokon tartott 73 milliárd dollárnyi bitcoinból 5 tőzsde több mint 50 milliárd dollárt birtokol.

A cikk írásakor 2,503 millió bitcoint tartanak 73,7 milliárd dollár értékben a digitálisvaluta-kereskedési platformokon.
A Bituniverse Exchange Transparent Balance Rank (ETBR) által szolgáltatott adatok szerint a Coinbase a tőzsdéken tartott bitcoinok nagyjából 34%-át birtokolja.
Az ETBR listája szerint a Coinbase 853.530 bitcoint tart a kereskedési platformon, ami a jelenlegi BTC árfolyamokkal számolva nagyjából 25,14 milliárd dollár értékű.
A tőzsdéken tartott 2,503 millió bitcoin 13,58%-át a Binance tartja. A Binance a második legnagyobb tőzsde a BTC-állományt tekintve, mivel jelenleg 340.410 BTC értékű, nagyjából 10 milliárd dollárt érő készletet ellenőriz.
Az Okex a harmadik legnagyobb tőzsde a BTC-állományt tekintve, mivel a vállalat jelenleg 266.530 BTC-t, vagyis az összesített állomány 10,62%-át birtokolja.
A negyedik legnagyobb pozíciót jelenleg a Huobi Global tartja, 160.950 bitcoinnal. A Huobi BTC-állománya a tőzsdék által tartott 2,503 millió bitcoin teljes állományának 6,39%-át teszi ki.
A Kraken kriptotőzsde az ötödik legnagyobb BTC-tulajdonos 102.900 bitcoinnal, azaz 4,07%-kal. Az első öt tőzsde között, ami a birtokolt BTC-tartalékokat illeti, a kereskedési platformok csoportja a 2,503 millió bitcoin 68,66%-át birtokolja.

Az öt tőzsde 1,724 millió BTC-vel rendelkezik 50,7 milliárd dollár értékben az összesített 2,503 millió 73,7 milliárd dollár értékű BTC-ből.
Bár a tőzsdéken sokkal kevesebb BTC-t tartanak, az ezen kereskedési platformok által birtokolt bitcoinok száma nagyrészt a Coinbase, Binance, Okex, Huobi és Kraken cégekre koncentrálódik.

Olvastad már? „Hatalmas tesztelési mérföldkő” történt az Ethereum PoS-áttérés szempontjából

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!