Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. Most ebben a bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap legfontosabb eseményeit foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben.

Bitcoin

A Weiss Ratings ügynökség frissítette a kriptopénzek speciális szempontok szerint felállított rangsorát. A kriptók királya, vagyis a bitcoin továbbra is az első helyen áll. A litecoinnak sikerült pár pozíciót javítania.

Bitcoin és más kriptopénzek az összes bankautomatában? Nem utópia többé. A Just Cash vállalat – amelyet a kanadai Coinsquare vásárolt fel – egy olyan szoftvert fejlesztett ki, amelyeket lehetséges a hagyományos bankautomatákra is feltelepíteni. Ennek segítségével lehetővé válik a kriptopénzek értékesítése anélkül, hogy további hardverre lenne szükség.

A Facebook Libra nevű kriptopénzének pozitív hatása lehet a bitcoinra. Legalábbis így véli a Seeking Alpha kutatóplatform. Az a nyilvánosság, amelyet a Libra el tud érni, szélesebb rétegek számára teszi megismerhetővé a bitcoint és más kriptopénzeket.

Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital Assets társalapítója úgy véli, hogy a bitcoin ára 2021 végére eléri a 100 ezer dollárt.

A Kraken vezérigazgatója szerint a több Tethernek pozitív hatása lehet a bitconra, mivel több, valódi amerikai dollár áramlik a piacra.

A Chainalysis kutatása szerint az illegális tevékenységekre használt bitcointranzakciók értéke még ebben az évben elérheti a rekordnak számító egymilliárd dollárt. Százalékban kifejezve ennek ellenére pozitív a változás. Míg 2012-ben a tranzakciók 7 százaléka volt felhasználva nem legális célokra, addig ebben az évben ez az arány nagyjából 1 százalékos.

Érdekes véleményének adott hangot Adam Back, a BlockStrem elnök-vezérigazgatója. Úgy véli, hogy a bitcoin kora jóval gyorsabban közeledik, mint az interneté, amely leigázta az egész világot.

A The Tie elemzőtársaság saját elemzésében megvizsgálta azon tweetek 40 százalékát, amelyek valamilyen módon összefüggésben álltak a bitcoinnal. Ennek alapján megállapította, hogy az összes ilyen bejegyzés 39 százaléka az Egyesült Államokból érkezik.

Másérmék ( Altcoin)

Peter Brandt – aki korábban kijelentette, hogy az altcoinok aranykora már véget ért – nem az egyetlen kereskedő, aki a másérméket temeti. Nemrég Max Keiser csatlakozott hozzá, aki úgy gondolja, hogy a bitcoin az összes altcoint mellékvágányra sodorja majd.

Charles Hoskinson, a Cardano egyik fő képviselője a bitcoinmaximailzmussal kapcsolatban kifejtette, hogy a bitcoin saját sikereinek köszönhetően van folyton keringésben. A Cardanóval kapcsolatban megjegyezte, miszerint örülne, ha annak fejlesztése gyorsabban történne. Ennek ellenére szerinte a Cardano csapata továbbra is gyorsabb, mint a konkurens projektek fejlesztőgárdái.

Az Ethereum blokkláncán történő napi tranzakciók számra 13 napos rekordot döntött, amikor átlépte a mágikus egymilliós tranzakciószámot. A mindenkori rekordjától persze még így is elég távol van.

A Libra fejlesztésének most a kormánnyal és a szabályzókkal kell szembenéznie. Míg Oroszországban a teljes tilalmon gondolkodnak, és Indiában sem túl rózsás a helyzet – az amerikai piac is komoly gondokat jelenthet. Az Egyesült Államok pénzügyi szolgáltatásokat szabályozó szerve arra kérte a Facebookot, hogy átmenetileg állítsák le a fejlesztést.

A Librát kritikusan szemléli a Nobel-díjas Joseph Eugene Stiglitz is, aki kijelentette, hogy a Facebooknak csak egy őrült hisz.

Az Xpring befektetési társaság és Ripple-inkubátor már 500 millió dollárt fektetett olyan projektekbe, amelyek az XRP új felhasználási módjainak létrehozását tűzték ki célul. A pénzt több mint 20 vállalkozás között osztották szét. Az inkubátor képviselői hisznek abban, hogy ilyen módon a Ripple termékeinek, valamint az XRP kriptopénznek az elfogadottsága könnyebbé válik majd.

Szintén érdekelhet titeket:

  • Craig Wright – ellentmondásos ausztrál vállalkozó, aki saját magáról azt állítja, hogy ő Satoshi Nakamoto – hamis dokumentumokat nyújtott be a Kleiman-üggyel kapcsolatban.
  • A Binance tőzsde hamarosan elindítja a határidős termékek kereskedésének lehetőségét. Mindezt Changpeng Zhao vezérigazgató jelentette be az Asia Blockchain konferencián. Bemutatta ezen felül az felhasználói felület új funkciót.
  • A chicagói CME tőzsde arról informált, hogy ismét rekordértékeket tapasztalt a határidős kereskedés piacán. Június 26-án ez 1,7 milliárd dollárt jelentett, amely 30 százalékos növekedés volt a korábbi rekordhoz képest.
  • Az Electrum bitcointárca hamarosan támogatni fogja a Lightning Network technológiáját. Az Electrum egyike a piac legrégebbi bitcointárcáinak – 2011-ben vált elérhetővé.
  • Nicolas Maduro, Venezuela elnöke arra utasította a Banco de Venezuelát – Venezuela legnagyobb bankját –, hogy fogjon hozzá a nemzeti kriptopénz, a Petro támogatásához.
  • Kuba szigetállama arra szeretné használni a kriptopénzeket, hogy kikerülje az amerikai szankciókat. Erről Migual Díaz-Canel, az ország elnöke beszélt a helyi televízióban.
  • A Gab közösségi háló, amely arról vált híresé, hogy lehetővé tette az konspirátorok és szélsőséges véleménnyel rendelkezők szólásszabadságát, 10 millió dollárt szeretne összegyűjteni a befektetőktől. Mindezt a háló decentralizált infrastruktúrájának fejlesztésére fordítanák.


Ezek történtek tehát az elmúlt 7 napban, mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ahogyan észrevettétek, most mi is sokat dolgoztunk azért, hogy minőségi, tartalmas hírekkel legyetek ellátva.

Tartsatok velünk a héten is! 🙂

 

Kezdőlap Fórumok Kripto a köbön – hétnyitó hírsaláta

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.