A Binance úgy döntött, hogy engedélyezi a határidős kereskedést. Changpeng Zhao, a Binance alapító-vezérigazgatója a Taipei Asia Blockchain Csúcstalálkozón mutatta be a Binance határidős kereskedési felületét, mellyel longolni és shortolni lehet a kriptopénzeket.

A Binance, vagyis a világ legnagyobb kritpotőzsdéje, most úgy döntött, hogy engedélyezik a kriptopénzek határidős kereskedését.

CZ elmondta:

„A Binance hamarosan elindítja a határidős kereskedési felületét, pontos dátumot egyelőre nem mondhatok. A próbaverzió heteken belül elérhető lesz.”

A csúcstalálkozón kivetített képről Zhao elárulta, hogy ez már a működő rendszer végleges felülete, illetve hogy „érkezik a Binance futures is”

Az egyik dián elmagyarázta, hogy akár húszszoros tőkeáttétellel is kereskedhetünk a bitcoin esetében. Ugyan nem mondott pontos dátumot az indulásról, de bennfentes információk alapján két hét múlva várható a tesztüzem indulása.

Egyre nagyobb az érdeklődés

Ez elég nagy hír, ha figyelembe vesszük, hogy a cég folyamatosan új kereskedési párokat ad az oldalhoz, illetve olyan szolgáltatásokat, mint a Binance DEX, mely nemrég két új stabilkoint is kapott.

Arról sem érdemes megfeledkezni, hogy június 21-én a CME Group bitcoin határidős árutőzsde elmondta, miszerint a bitcoin határidős kereskedelem iránti érdeklődés csúcson van, június 28-áig bezáróan több mint 1,7 milliárd dollárnyi határidős szerződés jött létre.

A Binance felülete minden kétséget kizáróan a legnagyobb derivátumtőzsde, a BitMEX versenytársa próbál lenni. Ha megnézzük a Binance pozícióját, mint a világ legnépszerűbb kripto-kripto tőzsdéje, akkor elmondhatjuk, hogy nem lesz könnyű a harc (a BitMEX számára).

A haladó kereskedelmi termékek egyéb előnyöket hozhatnak a piac számára. Anthony Pompliano, tőkekezelő és bitcointámogató elmondta:

„A fejlettebb termékek további likviditást hoznak magukkal.”

 

Az eddigi információk alapján egyelőre csak a bitcon (BTC-USDT) lesz támogatva, valamint csak 20-szoros tőkeáttétel lesz elérhető a kezdetekben. Idővel magasabb szorzók és egyéb kereskedelmi párok is elérhetővé válnak majd.

Luke Martin, kriptokereskedő és -elemző szolgáltatásaik alapján kategorizálta a tőzsdéket. Szerinte a Binance a négy nagyobb terület mindegyikét lefedi.

A következőt írta a Twitteren:

„Fontos megemlíteni, hogy az elején csak a bitcoin-tether párosítás lesz támogatott, maximum 20-szoros tőkeáttétellel. Később egyéb párokat és magasabb szorzókat is hozzáadnak az oldalhoz.”

Gyorsan növekszik a határidős piac

A CFTC által szabályozott bitcoin határidős árutőzsdék több mint 270%-ot emelkedtek 2019 első negyedévében, a bitcoin pedig 150%-ot.

A CFTC által nyilvántartott bitcoin határidős kereskedők száma még mindig a fele az egy évvel ezelőtti összes kereskedőhöz képest – kevesebb mint 50-en vannak.

Jelenleg négy tőkekezelő/pénzügyi intézmény rendelkezik aktív negyedéves pozícióval – mellettük a kockázati tőkék és egyéb kereskedők teszik ki az aktív kereskedők nagy részét.

A bitcoin iránt érdeklődő határidős kereskedők száma azonban nem túl biztató. Az elmúlt pár hét során a négy legnagyobb shortkereskedő adta a piac névleges értékének 75%-át, mely rekordnak számít.

Olvastad már? Még meg sem jelent, de már lemásolták a Facebook Librát

Forrás: coinspeaker.com

Kiemelt kép: david MILLER


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂