Friss sajtóközleményük alapján a Nestlé svájci élelmiszeripari óriás blokkláncalapú ellátásilánc-követést tesztel. A projekt az OpenSC csatlakozásával gyorsult fel.

Az OpenSC a WWF-Austria és BCG Digital Ventures nemzetközi befektetőcég által 2019 januárjában indított blokkláncplatform.

A Nestlé állítása szerint a projektnek köszönhetően ők az első nagy élelmiszeripari vállalat, amely nyilvános blokkláncot használ ilyen célokra.

Az OpenSC segítségével a fogyasztók független felek által megerősített információkhoz juthatnak a termék útjáról.

Az elindított teszt során tejtermékek útját fogják követni új-zélandi termelőktől a cég közel-keleten található üzemei és raktáraiba való megérkezéséig.

Ezen kívül a cég szerint az amerikai kontinensről származó pálmaolajat szeretnék még követni. A teszt egyik célja, hogy kiderítsék, mennyire skálázható a rendszer.

Benjamin Ware, a Nestlé egyik vezetője elmondta:

„Ez a nyilvános blokklánc lehetővé fogja tenni bárhol, bárki számára, hogy meggyőződjön az általunk használt forrásokról.”

Ahogy azt januárban megtudtuk, az IBM Food Trust nevet viselő blokklánc-kezdeményezés – amely olyan neveket tudhat a tagjai között, mint a Walmart és az Unilever –, ebben az évben újabb beszállítókat és kereskedőket szeretne partnerei közé csábítani.

Olvastad már? Még meg sem jelent, de már lemásolták a Facebook Librát

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Nestlé España, S.A.


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂

Kezdőlap Fórumok A Nestlé is egy ellátásilánc-követő blokklánc tesztelését végzi

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.