Anthony Pompliano, amerikai befektető, a Morgan Creek Digital Assets társalapítója egy Cointelegraph-nak adott interjúban magyarázta el befektetési stratégiáját, és fiat pénzekkel kapcsolatos szkepticizmusát.

Azzal kapcsaolatban, hogy nem kockázatos-e vagyonának felét bitcoinban tárolni, elárulta, miszerint a kockázatokat mindenkinek magának kell döntenie. Neki mindenesetre van egy terve, amelyet véghez szeretne vinni.

Így folytatta:

 „Úgy gondolom, hogy egyetlen fiat pénzben tárolni a vagyonunkat nagyon rossz ötlet. Ha az az egyik fiat pénz bedől, vagy hiperinfláció lép fel, akkor nagy bajban vagy.”

Pompliano szerint fontos a diverzifikáció. A kérdés már csak az, hogy vagyonunknak mekkora részét érdemes fiatról digitális valutára váltani.

Pompliano szerint a bitcoin a világ egyik legbiztonságosabb rendszere: „a védelem első sorba helyezése nagy előnyhöz vezet, amely drasztikusan megemeli annak esélyét, hogy egy nap a bitcoin lesz a világ általános tartalékvalutája.”

Hozzátette:

 „Már jó ideje a világ egyik legnagyobb hadseregével rendelkező ország irányítja a világ tartalékvalutáját. Azok tényezők, amelyek régen lehetővé tették egy nemzet számára, hogy katonai erővel, szankciókkal és egyebekkel irányítsák ezt a valutát, már sokkal kevésbé hatékonyak. Úgy vélem, idővel az a pénzügyi rendszer kerül előtérbe, amely a legjobb védelemmel rendelkezik.”

Múlt héten írtunk róla, miszerint Pompliano azt jósolta, hogy 2021 végére 100 000 dollár lesz a bitcoin árfolyama. Ennek alapjául a kereslet-kínálat modellt vette, mely szerinte az innovatív digitális valuták esetében is alkalmazható.

Olvastad már? A bitcoin kész rémálom a pénzmosó bankok számára

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Szkeptikusan tekint a fiat pénzekre Anthony Pompliano

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.