A bitcoin egyik legnagyobb előnye, hogy megkerüli a bankrendszereket. Az olyan vészmadárok, mint Nouriel Roubini továbbra is támadják a bitcoint, egy olyan bankrendszerrel szemben, melyben a gazdagok  csak tovább gazdagodnak az alsóbb rétegek kárán.

A bankok sem ártatlanok azonban, egyre több pénzmosási botrányról érkezik bejelentés.

A bankok félnek a felelősségre vonhatóságtól

Évente 2 billiárd dollárt ( a bitcoin összértékének több mint tízszeresét) mosnak tisztára a bankok, egy publikus főkönyv által azonban felelősségre lehetne vonni őket.

Erre egy Rhythmtrader nevű bitcoin és kriptorajongó hívta fel a figyelmet egy Twitter üzenetben:

A dollár gyengülése a bitcoinnak kedvez

Több millió amerikai ünnepeli  július negyedikét, de Donal Trump, az USA elnöke továbbra sem mutatja jelét annak, hogy enyhítene a világ ellen szóló kereskedelmi háborúján.

Az elnök legutóbbi Twitter üzenetei alapján ő is részt akar venni abban a tömeges pénzmanipulációban, melyet egyes országok gyakorolnak.

Az elnök szerint Kína és Európa pénzt pumpál rendszereikbe, hogy versenybe szálljanak Amerikával. Szerinte az USA-nak is ezt kéne tennie, vagyis gyengíteni szeretne a dolláron.

Alex Krüger, kriptokereskedő szerint ez növelné a kamatokat ami a tőzsdepiac szárnyalásához vezetne.

 „Kína és Európa nagymértékű valutamanipulációval játszik és még több pénzt raknak rendszereikbe, hogy versenybe szálljanak Amerikával. Nekünk is így kéne tennünk, vagy továbbra is mi leszünk a balekok akik hátradőlnek és figyelik ahogy mások játszák a kis játékaikat ahogy sok éve teszik!”

A gyengébb dollár emelné a bitcoin értékét, ugyanis a befektetők egy offshore vagyontárolási formába menekítenék pénzüket.

Tom Lee a Fundstrattól elmondta, hogyha Trump így akarja megemelni a tőzsdepiacokat, akkor az értékpapírok értéke is növekedne.

Bitcoin a pénzmosás és manipuláció ellen

A bitcoin nagyon jól teljesített az elmúlt pár hónapban, mely egybeesett a dollár gyengülésével és az USA-Kína közötti kereskedelmi háború élesedésével.

Az arany is hatéves csúcson van, továbbra is megbízható vagyontárolási formának bizonyul a fiatpénzekkel szemben, melyet a kormányok és vezetőik nem tudnak oly könnyen manipulálni.

Olvastad már? ErisX megszerezte a bitcoin határidős kereskedéséhez szükséges engedélyeket

Egy publikus blokklánc alapú bankrendszer számos illegális tranzakcióról lerántaná a leplet. Egy bankbotrányokkal, valutamanipulálással és kereskedelmi háborúkkal teli világban a bitcoin kilátásai egyre javulnak

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok A bitcoin kész rémálom a pénzmosó bankok számára

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.