Az ErisX nevű kriptós startup megkapta az USA szabályozó hatóságaitól az engedélyt, hogy befektetői számára bitcoin határidős szerződéseket ajánljon. A fintech cég ezt egy július 2.-i Medium-bejegyzésben hozta nyilvánosságra.

Az ErisX megkapta az áhított engedélyt

A Fidelity Investment és a Nasdaq által alapított kriptokereskedési platform, az ErisX megkapta a DCO, azaz a „származtatott ügyleteket elszámolható szervezet” minősítést az USA tőzsdei jogszabályai alapján.

Ezzel az ErisX jogosult az ügyfelei számára digitális eszközökre határidős ügyleteket ajánlani, a 2019 későbbi felében érkező derivatíva-kereskedelmi felületén.

A CFTC által kiadott közlemény szerint az ErisX mostantól biztosítékokkal védett kriptopénz határidős szerződéseket is ajánlhat a szolgáltatásai között.

A határozat megemlíti azt is, hogy az ErisX anyacége, az Eris Exchange LLC a jogszabályoknak megfelelően regisztrált tőzsdeként biztosítja a szerződéskötések piacát.

A jogszabályoknak megfelelő engedélyek sikeres megszerzése további kötelezettségeket is jelent az ErisX számára.

Mint a határidős ügyletek piacán jelen lévő szereplő, az ErisX be kell tartsa a CEA alapvető rendelkezéseit, ideértve a megalapozott standardokat, és a befektetők javainak védelmére szolgáló intézkedéseket, a kockázatelemzéshez szükséges erőforrások biztosítását, valamint a szabályok betartását biztosító belső irányelveket.

A fejlesztést az ErisX szóvivője, Laurian Cristea így kommentálta:

„A vállalatunk egy régóta fennálló jogi keretrendszerbe lépett be, amely védi a befektetőket és a piaci integritást, és ezeket az irányelveket mi is alkalmazni fogjuk az újonnan bevezetett szolgáltatásaink kapcsán.
A DCO engedély megszerzése idén már a második elért fontos célkitűzésünk, az árupiaci kereskedelmi platformunk elindítása után. Miután a digitális eszközökön alapuló határidős szerződéseket is elindítjuk még az év során, egyetlen egységes piaci felületen fogunk biztosítani mind az árupiaci, mind a határidős ügyletekhez.”

Az intézményi térnyerés erősödik

Az ErisX határidős kérelmére csupán pár nappal az iparági konkurensük, a LedgerX engedélyének megadása után került rá a pecsét.

Ahogy a források említik, a LedgerX várhatóan még 2019 júliusa folyamán kijön a BTC határidős ügyleteket ajánló szolgáltatásával.

Olvastad már? Most nem fogom 14 ezer dolláron eladni a bitcoint – magasabbra fog szárnyalni

Hasonlóképpen a Bakkt, a várva várt kriptotőzsde is hamarosan elér a fizikailag fedezett bitcoin határidős ügyletek tesztelési fázisába, még tovább növelve az intézmények részéről tapasztalható érdeklődést az iparág amúgy is emelkedésben lévő pályája iránt.

Forrás: btcmanager.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok ErisX megszerezte a bitcoin határidős kereskedéséhez szükséges engedélyeket

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.