Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és a kriptopénzek rajongója szerint még nagyon sokáig folytatódhat a bitcoin jelenlegi „szárnyalása.”

A cikk írásakor 11 800 dollár körül mozog a bitcoin árfolyama, Novogratz elmondta a Bloomberg TV-nek, hogy számítani lehetett a 14 000 dolláros csúcsra és az ezt követő korrekcióra a történelmi mutatók alapján.

Szerinte a piac 10 000 és 14 000 dollár körül fog stabilizálódni egy ideig, mielőtt újra megindulna.

 „Nem hiszem, hogy eladok, ha legközelebb 14 000 dolláron leszünk, szerintem legközelebb jobban megközelítjük a 20 000 dollárt, nem az elkövetkezendő pár hét során számítok erre, hanem a negyedik negyedév közepe vagy vége felé.”

A kriptoárus és bankoló úttörő szerint valós indokok állnak a kriptopénz parabolikus mozgása mögött, kiemelve a Facebook belépését a kriptoszférába a Librával és azt, hogy a Visa és a Mastercard is csatlakozott a Libra konzorciumához.

Hozzátette:

 „A világ legnagyobb vállalatai, emellett a Yale, a Harvard és a Stanford egyetemek is támogatják. Ezt minden kérdést megválaszolt az intézményesítéssel kapcsolatban.”

Hosszú távon Novogratz úgy gondolja, hogy a bitcoin elfoglalja helyét, mint a digitális arany és idővel akár 40 000 dolláros árfolyamra is számíthatunk, vagy még ennél is magasabbra.

A fizikai arany összértéke jelenleg 8,5 billiárd dollár, szóval még nagyon messze áll tőle a bitcoin, de kiemelte, hogy a kriptopénz már legitimálta magát, mint valós vagyoni érték, mely kötött készlettel és robosztus technológiával rendelkezik.

Novogratz olyan egyéb koinokhoz hasonlította a bitcoint, mint az ether és az xrp, szerinte ezeknek a kriptopénzeknek sokkal nagyobb vetélytársaik akadnak.

Szerinte a piac érettségét mutatja, hogy a jelenlegi bika piac ellenére az altkoinok csak kisebb mértékben emelkedtek.

Az ilyen projekteknek tovább kell építenie a technológiát, ami megvalósítja elképzeléseiket, az ethereum esetében ez például a „web 3.0 decentralizált szuperszámítógép”, mely skálázható és hatékonyan működik tömeges felhasználás mellett is.

Szerinte még 2-3 év mire valós növekedést láthatunk az altkoinok piacán.

Röviden kitért a kriptoszabályozások állapotára is, Novogratz szerint az Egyesült Államok nem tud lépést tartani a szektorral, de a Facebook, a Visa és a Mastercard belépésével az ország megkapja a szükséges jelzést, hogy több szabályozásra van szükség.

Lehet érdekel: A Tron után a VeChain is 25 millió dolláros VET visszavásárlást jelentett be

Novogratz legfrissebb becslése megfelel a korábbi becslésekkel, a bitcoin valószínűleg 10 és 14 ezer dollár között fog oldalazni, a napi ingadozásokat nem számítva.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: cabriolet2008


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂