2019-ben a bitcoin ismét visszatért a rivaldafénybe, 3126,88 dolláros mélypontja óta több mint 260%-ot emelkedett. A mostani 30%-os korrekció miatt azonban sokan azt kérdezik, hogy „jó ötlet-e most vásárolni?” Felsoroltunk három okot, ami miatt még időben vagyunk.

A bitcoin 2019-es árfolyama

Júniusban éves csúcson volt a bitcoin árfolyama, 13868 dollárral, mely több mint 275%-os emelkedés év eleje óta.

Ezt jelentős korrekció követte 9651 dollárig, de ezt követően ismét 11 000 dollár fölé emelkedett a bitcoin értéke.

Az elmúlt három hónap teljesítménye jelentősen népszerűbbé tette a bitcoint. A bitcoin pozitív kilátásai tovább javulnak, ha figyelembe vesszük a makrogazdasági mutatókat és a kriptoipar alapjait.

Felsoroltunk három jelentős tényezőt, mely előre vetítheti a bitcoin idei bika piacát.

1. Negatív hozamú hitelek

A negatív hozamú államhitelek több mint 13 billió dollárt érnek, mely nem fest túl szép jövőt Európa és az USA számára.

A nemrég elvégzett SWOT elemzés szerint a globális adósságok 40%-a negatív hozamú, mely jelentős váltás. Svédország, Svájc és Franciaország államkötvényei a történelem során először negatív hozamúak lettek.

Ugyanakkor Jon Hill, a BMO Capital Marketstől úgy hiszi, hogy az Egyesült Államok kötvényhozamai is történelmi mélypontra süllyedhetnek, miután a Federal Reserve (Fed) csökkentette a kamatlábat.

A Bloombergnek elmondta:

Ha olyan világba lépünk, ahol a Fed nullához közelíti az alsó határokat és újabb QE programot kezd, akkor könnyen 1% alá mehet a 10 éves kötvények hozama.

Az arany árfolyamának hatéves csúcsra emelkedése is tükrözi a globális gazdaság kilátástalanságát. Ugyanakkor a bitcoin a nemesfém számos tulajdonságával rendelkezik és többet beszélnek róla a hírekben.

Ez azzal magyarázható, hogy a befektetők a hagyományos tételeken kívül egyéb pénzügyi eszközöket is keresnek, melyeknek jó hozama lehet.

2. Kereskedelmi háborúk

Szingapúr legfelsőbb vagyonalapja, GIC kedden elmondta, hogy erősen megfontolják a kötvénypiacba fektetést.

A régió legjelentősebb befektetője az USA-Kína miatti kereskedelmi háború miatt pesszimista, szerinte a két gazdaság harca alacsonyabb hozamokat okozhat a következő piaci negyedévben.

„A tavalyi évhez képest jobban aggódunk, mert az elmúlt 12 hónap eseményei sokkal rosszabbak voltak, mint amire számítottunk.” nyilatkozta Lim Chow Kiat vezérigazgató a Reutersnak.

A jelentős pénzügyi alapok, mint a GIC Vietnámba terveznek fektetni, mely az egyik legnagyobb nyertese az USA-Kína kereskedelmi háborúnak, a kisebb befektetők azonban az olyan nyitott piacok után érdeklődnek, mint a bitcoin.

Garrick Hileman, a London School of Ecenomicstól megfigyelte, hogy szoros összefüggés van a bitcoin és a kínai jüan között.

A kutató úgy hiszi, hogy a kínai kereskedők a bitcoinban tárolják tőkéjüket, amíg rendeződnek a feszültségek.

„Nem ez az első alkalom, hogy nagyon nőtt a bitcoin értéke, amikor gondok voltak a jüan körül. Megfigyelhető, hogy egyre nő a bitcoin jelentősége, mint digitális a digitális arany és egyre többen használják biztosítékként a különböző makroökonómiai aggodalmak miatt.” – nyilatkozta Hileman az SCMP-nek

3. Visszaszámlálás a feleződésig és a bányászok tartalékjai

Az Oszakában nemrég megrendezett G20 csúcstalálkozón valamelyest javult az USA és Kína viszonya, ez a bitcoinpiacok 3%-os romlásával esett egyebe (melyet később egy 19%-os emelkedés követett.)

De Thomas Lee a Fundstarttól elmondta, hogy a makrogazdaság javulása nem vezet a kriptopénzek alapjainak romlásához.

Alex Krüger, a neves piaci elemző összefoglalt néhány pozitív faktort egy Twitter üzenetbe, köztük kiemelte a bitcoin hamarosan bekövetkezendő feleződését és azt, hogy a bányászok egyre több bitcoint halmoznak.

 „Okok amiért továbbra is bízhatunk a bitcoinban:

1. Jelentős vásárlók vannak a piacon

2. A hagyományos befektetők még mindig nem szálltak be

3. Hamarosan belépnek az intézményi befektetők

4.  a makronarratívák is kezdenek erre figyelni

5. Valós LT pozitív makró háttér

6. A bányászok egyre több bitcont halmoznak

7. Hamarosan bekövetkező feleződés.”

Emellett olyan jelentős pénzügyi cégek is beléptek a piacra, mint a TD Ameritrade és a Fidelity Investments, mely mindenképpen erősíti a bitcoin pozitív kilátásait.

Olvastad már? Kriptopénzek határidős kereskedése a Binancen

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂