A Bloomberg legutóbb közölt megfigyelése rávilágít, hogy május óta a bitcoin hirtelen áremelkedéseinek 40%-a a hétvégi kereskedési aktivitásnak volt köszönhető.

A hét hét napján, 24 órában üzemelő kriptotőzsdék és a szombaton valamint vasárnap is aktív day-traderek elérték, hogy a hétvégék vadnyugatnak számítanak a kriptopiacon.

A kriptopiac nem pihen

Miközben a hagyományos piacok és tőzsdék péntek délután bezárnak, a kriptokereskedelem egy külön világ. A kriptotőzsdék az év 365 napján üzemelnek, a hét minden napján, 24 órában, és a kriptopénzek mozgatásához nem feltétlenül kell emberi felügyelet – a kereskedés szó szerint az idő körül forog.

A legutóbbi jelentés alapján a legnagyobb kilengés közül néhány hétvégén történt, beleértve a bitcoin hírhedt rekordmagas árát, a 2017 december 17.-it, amely szintén vasárnap volt.

A Bloomberg elemzői által összegyűjtött adatok alapján az idei kiugrások a BTC árában május óta 40%-ban a hétvégéken következtek be.

Nehéz megmondani, mi készteti a trédereket arra, hogy hétvégén is kereskedjenek.

A ProChain Capital, egy kriptófókuszú befektetési alap elnöke, David Tawill szerint több különböző, de egymással mégis kapcsolatban álló oka van annak, hogy a jelek szerint szombaton és vasárnap megőrül a kriptopiac.

A kisbefektetők hétvégente néznek be a piacra

Tawil úgy hiszi, sok tapasztalt kereskedő a nagy mozgásokat előidéző bejelentéseket hétfőnként várja, és ezért próbálnak meg a játékban maradni hétvégén is. Ez az „elé futunk az új ciklusnak” viselkedés, ahogy ő nevezi.

Hunter Horsley, a Bitwise ügyvezetője úgy gondolja, a piacot igazából a kisbefektetők mozgatják. Ezt azzal magyarázza, hogy gyakran az egész hétvégét azzal töltik, hogy az iparági fejlesztésekről értekeznek, amely után az alulértékelt tokenek felé fordulnak.

A Bloombergnek ezt így fogalmazta meg:

„A piac egymástól független szereplőkből áll, legyenek kicsik vagy nagyok, és azt gondolom, hétvégén ezeknek az embereknek egyszerűen több ideje van arra, hogy átolvassák a heti híreket, a barátaikkal beszélgessenek, és megosszák egymással az izgalmas dolgokat, amelyekről hétközben hallottak.”

Mások, mint amilyen pl. Mike McGlone, a Decred vezetője, és a Bloomberg egyik elemzője szerint a legtöbb hétvégi kiugrás kevesebb szereplő együttes kereskedési viselkedésének az eredménye.

Zeppettini magyarázata szerint viszont ezek olyankor történnek, amikor a bankok zárva vannak, és ezért vezetnek súlyosabb árfolyamingadozásokhoz.

Lehet érdekel: Kriptopénzek határidős kereskedése a Binancen

Ezzel a megállapítással McGlone is egyetért, de hozzáteszi, valószínűsíthetően a könnyen elérhető profit miatt járják ezt az utat ezek a kifinomult, többnyire ázsiai kereskedők.

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂