Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. Most ebben a bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap legfontosabb eseményeit foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben

Bitcoin

A hét eleje a bitcoin árnövekedésével telt. Még mielőtt elérte volna a csaknem 14 ezer dollárt, megjelentettünk egy cikket, mely szerint akár a 100 ezer dollárt is megütheti a következő bikafutam során.

Fontos hír érkezett kedden az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelettől (CFTC), amely először adott engedélyt a valódi bitcoinalapon nyugvó bitcoin határidős kereskedésre. Azonban nem a régóta várt Bakkt jóváhagyásáról van szó. A jogosultságot a LedgerX szerezte meg.

Naeem Aslem, a ThinkMarkets elemzője pozitívan tekint a bitcoinra. Úgy véli, a kriptopénzek királya 60 és 100 ezer dollár között fejezi be a mostani bikafutamot.

A Mayer Multiple, vagyis a Trace Mayer által fejlesztett technikai mutató eközben azt jelzi, hogy a bitcoin év végi ára valahol 21 ezer dollár köré tehető.

Ha a bitcoin árnövekedése után az az érzésetek van, hogy beütött a FOMO, valószínűleg tévedtek. Valódi FOMO, vagyis a zöldfülűek piacra történő belépése a kimaradástól való félelem miatt még nem történt meg. Mindezen tényeket láttatnak igazolni a Google Trends adatai is, amelyek szerint 2017 év végével való összehasonlításban a most lebonyolított keresések száma viszonylag kicsi.

A bitcoin kriptopiaci dominanciája szintén egy fontos mutató, amelyet a másérme-kereskedők nagyobbik része figyelemmel kísér. Ez a héten 62 százalék fölé emelkedett, amellyel kétéves rekordot állított fel.

Másérmék ( Altcoin)

Jobb sorsuk is volt már az altoknak. Annak ellenére, hogy a bitcoin árfolyama év elejétől jelentősen megnőtt, a másérmék dollárral szemben történő megerősödése jóval lassabban történik, miközben a bitcoinnal szemben csökken értékük.

Ha eddig dokumentumfilmet forgattak a kriptopénzekről, az általában csak a bitcoinról szólt. Jó hírrel állt azonban elő a Netflix, amely most a másérméket helyezi legújabb dokumentumfilmje középpontjába. Ebben a kriptopénzek számos jelentős személyisége képviselteti magát: Vitalik Buterin (Ethereum), Justin Sun (Tron), Roger Ver (Bitcoin Cash) vagy Charles Hoskinson (Cardano) mind-mind interjút fog adni. A filmnek a mainstream elfogadottság szempontjából igencsak nagy hatása lehet majd a piacra.

Nem látja túl pozitívan a másérméket Peter Brandt, népszerű kereskedő, aki már pár hónappal ezelőtt megjósolta a közelgő bikafutamot. Brandt, aki hisz a bitcoin sikeres jövőjében, és úgy véli, hogy más kriptopénzek olyan sorsra juthatnak, mint a dotokumlufi áldozatai.

Nagy bejelentést hallhattunk a héten a Cardano részéről is. Elindították ugyanis a Shelley fázisra történő átlépés testnetjét. Ennek keretén belül blokkláncuk teljesen decetralizálttá válik. A testnet 3 részből áll, ennek első fázisa startolt most el.

Ha Cardanóról van szó, akkor érdemes elolvasni Charles Hoskinson, a kriptopénz egyik fő képviselőjének interjúját. Ebből kideül, hogy a Facebook kriptopénze miért nem jelent az ADA-nak konkurenciát. Ettől függetlenül beismerte, hogy a Libra jelentős pozitív változásokat hozhat.

A Bitwise, amely nemrég saját bitcoin-ETF engedélyezését kérte az SEC-től, most bejelentette a svájci Amun AG startuppal való együttműködését. Ennek keretén belül több kriptopénz árfolyamát alapul vevő ETP-it indít.

Szintén érdekelhet Titeket:
 • Mike Novogratz, a Galaxy Digital befektetési bank alapítója szerint a bitcoin ára a következő időszakban valahol 10-14 ezer dollár között stabilizálódik.
 • Tom Lee, a Fundstrat Advisors társalapítója pozitív dologként tekint a bitcoin magas volatilitására, és úgy véli, miszerint ez hozzájárul ahhoz, hogy minél több kereskedő érdeklődjön iránta.
 • Mindössze 66 biztosérme, vagyis a létrejöttek 30 százaléka használható. A maradék 70 százalék még vagy fejlesztés alatt áll, vagy megszűnt. Minderről a Blockdata számolt be saját tanulmánya alapján.
 • A Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) arra figyelmeztet, hogy azon pénzügyi szolgáltatások, amelyeket a Facebook, Google vagy Amazon technológiai óriások terveznek piacra dobni, veszélyeztethetik a bankszektort.
 • A Binance DEX, vagyis a Binance decentralizált változata bejelentette első natív biztosérméjét, amely a Binance Chainen futna. Egy USDSB (StabeUSD) jelölésű tokenről van szó.
 • A Bitcoin SV tranzakcióinak több mint 98 százalékát a WeatherSV meteorológiai alkalmazásban használták fel az elmúlt 30 napban. Második helyen végzett a Memo közösségi háló, a harmadik helyet pedig a Money Button foglalhatta el. Amíg a WeatherSV nagyjából 1,2 millió tranzakciót képvisel, addig a Memo mindössze kilencezret.
 • Málta új szabályozásokat tervez bevezetni az ingatlanok bérbeadásával kapcsolatban. Az új jogszabályok értelmében biztonsági okokból minden adatot blokkláncon kell majd tárolni.
 • A Tron Alapítvány június 25-én bejelentette, hogy visszavásárolja az összes TRX tokent, vagyis nagyjából 20 millió dollárnyi kriptopénzt. Mindennek állítólag az a célja, hogy támogassa a kezdeményezést, a közösségi aktivitást, valamint a piac stabilitását.
 • Az Európai Unió bankjai felvették a harcot a Facebook Librával szemben. Legalább ennyire érdekli őket a kezdeményezés, amelyet mint azonnali fizetési rendszert, 2020-ig vezetnének be.
 • A Wanchain bejelentette, hogy a tervezettnél 3 hónappal korábban indítják el testnetjüket, amelynek keretén belül áttérnek a Proof of Stake konszenzusra. A testnet célja, hogy a WAN képes legyen a másodpercenkénti ezer-háromezer tranzakcióra.
 • Kenneth Blanco, a FinCen igazgatója rámutatott azokra a kockázatokra, amelyeket a Facebook Libra nevű kriptopénze rejthet magában a bűncselekményekkel és pénzmosással kapcsolatban.


Ezek történtek tehát az elmúlt 7 napban, mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ahogyan észrevettétek, most mi is sokat dolgoztunk azért, hogy minőségi, tartalmas hírekkel legyetek ellátva.

Tartsatok velünk a héten is! 🙂

 

 

Kezdőlap Fórumok Kripto a köbön – hétnyitó hírsaláta

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 2 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.