A bitcoin hullámzó emelkedésének folytatódásával Tom Lee és John McAfee szerint is még az év vége előtt számíthatunk egy altcoin szezonra.

Jól ismert tény a kriptoszférában, hogy az altcoinoknak megvan a saját bika piacuk, amely a bitcoin-emelkedés végeztével kezdődik.

Miután két év után először a BTC dominanciája a 60%-os szint alá esett, határozottan úgy tűnik, hogy az altszezon közeledik, új rekordokkal.

A legutóbbi tweetjében Tom Lee, a Fundstrat társalapítója megerősítette, hogy hisz a közeledő altszezonban, és megosztott egy posztot 9 altcoinról, amelyek szerinte tartós emelkedés előtt állnak.

Az április elsejei rali előtt a kriptopiacot az altcoinok dominálták, és több token is komoly emelkedést ért el. A litecoin őrizte meg idáig legtovább a helyét, az egy évvel ezelőttihez képest 350%-os növekedésével.

Mikor a bitcoin áttörte a 11500 dolláros szintet, a legtöbb token pirosba fordult, ahogy a befektetők átirányították a tőkét az első számú kriptopénzbe.

Mikor a BTC a visszahúzódásra utaló jeleket kezd el mutatni – amely potenciálisan az előző, 20 ezer dolláros ATH környékén várható – alighanem látni fogjuk, ahogy a pénz visszafordul a piac többi szereplője felé.

Az elmúlt 24 órában az altpiac erősödést mutat. A top 10 altcoin többségének árfolyama pozitív irányba állt. Miközben ezt még korai lenne az új altszezon jeleként értelmezni, mégis majdnem biztosak lehetünk benne.

NÉHÁNY ALTCOIN TÍZSZERESEN FELÜLMÚLJA A BITCOINT

John McAfee, mintegy visszhangjaként Lee meglátásainak, szintén úgy jósolja, a jelenlegi emelkedés tényleges nyertese pár altcoin lesz, amelyek akár tízszeresen is felülmúlhatják a bitcoin emelkedését.

Június 25.-i tweetjében az élő internetbiztonsági legenda, és elkötelezett kriptotámogató megosztotta, az altcoin aréna bajnokai a 2018-as évben legjobban meggyötört tokenek lesznek.

Az ellenzők szerint az efféle túl optimista előrejelzésekből hiányzik a folyamatos növekedéshez szükséges kereskedelmi volumen lényeges szerepe.

A rengeteg elbukott ICO, és a „dead cat bounce” emelkedések nem többek néhány okosan kitervelt pump and dump akciónál.

A BTC árfolyamcsúcsa és azt azt követő kifáradás is szükségesek lehetnek az altcoinok áremelkedéséhez. Néhány esetben pedig a btc holderek adják el a coinjaikat, altokért cserébe, hogy két emelkedést is le tudjanak kereskedni.

Az első számú kriptopénz mindenesetre most folytatja a kérlelhetetlen parabolikus emelkedését. Az előző 24 órában több, mint 20%-ot erősödve könnyedén törte át a 13 ezer USD-s ellenállási szintet.

A teljes 2019 első két negyedéves emelkedését felülmúlva 240 milliárd dollár fölé ért a piaci kapitalizációja.

Olvastad már? A bitcoin-bányászat hashrátája rekordmagasságba ért

Képesek lesznek az altok a bitcoin árnyékából kilépve jelentős emelkedésre 2019-ben? Mondd el a véleményed kommentben!

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: vilson frangaj


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂

 

Kezdőlap Fórumok Tom Lee szerint közeleg az altcoinszezon

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 2 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.