A bitcoin árfolyama már jóval 9000 dollár fölött volt, mikor a Facebook hivatalosan is bejelentette a Libra kriptoprotokollt.

Annak ellenére, hogy számos kommentátor szerint a bitcoin árfolyama csak a Facebook bejelentése miatt emelkedett, ha jobban megnézzük a bitcoin már jóval a Libra előtt lendületben volt.

A Facebook június 18-án mutatta be Libra kriptopénzét, ekkor a bitcoin már 9200 dolláros értéken volt.

Miután elérhető lett a weboldala, a világ vezető kriptopénzének árfolyama csökkent a bejelentés utáni napokban, mielőtt megindult volna a jelenlegi 11 300 dollárig.

A bitcoin bika piaca április elsején kezdődött, számos emelkedési és csökkenési ciklus után végre megtörte leszálló pályáját, mely 3130 dollárig vitte az árfolyamot.

Mindazonáltal a Facebook bejelentése is csak növelheti a bitcoin áremelkedését ugyanis egyre több híroldal foglalkozik a kriptopénzekkel.

„A bitcoin saját mértékeihez képest lassan emelkedett az elmúlt pár hónapban, de a Libra bejelentése begyorsíthatta ezt a folyamatot” – mondta Craigh Erlam, veterán piackutató az Oanda kereskedőcégtől.

A zavar onnan eredhet, hogy sokak szerint a Libra publicitása dominóként hatott a kriptopénzek népszerűségére.

„A bejelentés publicitása ismét a kripto felé szegezi a szemeket, ha ezt összevetjük a legitimitásával, akkor érthető, hogy miért izgatott az egész közösség.” – hozzátette Erlam.

Egyéb források szerint a Facebooknak valóban lehetett valamilyen szerepe, de továbbra sem hisznek a bitcoinban a jelenlegi népszerűségét csak a „spekulatív álom visszatérésének tartják.”

Azonban ahogy egyre több részletet megtudtunk a Facebook tervéről, úgy egyre több kritika érte a Libra technológiai hátterét, melynek nincs sok köze a publikus blokkláncokhoz.

Olvastad már? Már több mint 5000 bitcoin ATM üzemel világszerte

A hagyományos befektetőkön kívül az intézmények is egyre jobban érdekeltek a bitcoinban. 40%-os felárral működött a Grayscale Bitcoin befektetési alap, emellett rekordméretű határidős piaci forgalmat produkált a bitcoin, hogy csak két példát említsünk.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok A bitcoin árfolyama idén több mint 200%-ot emelkedett

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 2 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.