A kriptopiac számára jobb lenne egy kicsivel több idő a korrekcióra, konszoládicióra.

Élvezted a bitcoin hihetetlen raliját az elmúlt két hétben? Örülj neki, amíg tudsz, mert az exponenciális növekedés tipikusan kemény zuhanással szokott végződni. Az első következményeket már láthattuk is az előző 24 órában.

A vezető kriptopénz mindössze egy hét alatt 40%-ot emelkedett, és ez nem tűnik fenntarthatónak. Hunter Horsley, a Bitwise ügyvezetője ugyanezt hangoztatja.

Június 26.-án az elemzőcég nagyfőnöke Twitteren osztotta meg az aggodalmait a bitcoin parabolikus emelkedése kapcsán.

Elmondása szerint egy erős hónap jó a kriptóknak, viszont egy heti 40%-os emelkedés nagyon rossz az iparág egészére nézve. Három dolgot említett ennek okaiként:

  • Az ellenzők ezt egy piaci buborékként értelmezik
  • A szabályozók nyugtalanok a kisbefektetők lehetésges veszteségei miatt
  • A profi befektetők a „jó helyezkedéssel” való gyanúsítgatás miatt aggódnak

Hunter el is magyarázta, hogy ez a 40%-os mozgás miért nem jó:

„Nézzük meg közelebbről ezeket az okokat, és rájöhetünk, miért nem jó a kriptopiac számára egy ilyen hirtelen emelkedés!”

Az ellenzők szeretnek buborékot kiáltani

Majdnem az összes parabolikus emelkedést a bitcoin árfolyamában az 1636-os holland tulipánmániához hasonlítanak. A kriptopénzek kritikusai utálják, mikor a bitcoin a világ összes többi eszközosztályát felülteljesíti.

Mindenben képesek hibát találni, amiben akarnak, és úgy érvelnek, hogy a kriptopénzek legnagyobb erősségei egyben a gyengeségeik is.

2012 óta minden bitcoin emelkedés prabolikus természetű volt, más szavakkal a bitcoin mindig meredeken emelkedett, kicsi korrekciók és visszahúzódások mellett. Ez az extrém bika-viselkedés az, amely miatt az ellenzők állítják, a bitcoin piac nem más, mint egy buborék.

A heti 40%-os emelkedés muníció az ellenzők számára, hogy mind az intézményi, mind a kisbefektetőket riogassák. Ha nem értesz a kriptóhoz, könnyen elhiheted, hogy ez csak egy bármikor kidurranható buborék.

A szabályozók beijednek

40%-os emelkedés egy hét alatt nagyon ritkán fordul elő a klasszikus eszközosztályok esetében, mint amilyenek a részvények vagy az árucikkek.

Ezért amikor a szabályozatlan eszközök, mint amilyen a bitcoin is, nagyot raliznak, az megrémíti a szabályozókat. Egy fiatal és valószínűleg manipulált piacot látnak.

Az sem segít, hogy mindössze 116 wallet tartalmaz 10 ezer vagy több bitcoint. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy a törvényhozók folyamatosan halogatják a bitcoin ETF kibocsátásának engedélyezését.

A profi befektetők nem akarják, hogy jó helyezkedéssel gyanúsítsák őket

A profi befektetők azzal vannak megbízva, hogy az ügyfeleik számára megtalálják a következő nagy dobást. Számolatlan órákat töltenek azzal, hogy mások előtt találjanak rá a legjobb lehetőségekre.

Mostanra sokan közülük meggazdagodtak a marijuana-iparban bekövetkezett fejlődésnek köszönhetően. Előbb vagy utóbb eljön a következő aranyláz.

Miközben a bitcoin biztosítja ennek az esélyét, a konferenciatermekben senki sem akarja hallani a kriptopénz szót egy monumentális bitcoin emelkedés után.

Ezek a befektetők a korai fázisban akarnak beszállni, és egy heti 40%-os emelkedés nem felel meg ennek a követelménynek.

Aki ilyenkor a digitális eszközöket említi, azt kiközösíthetik, amiért nem a munkáját végzi, hanem csak felugrana a vonatra, mint egy újonc kisbefektető.

Ami a lényeg, egy hirtelen 40%-os emelkedés, mindössze egy hét alatt az egész kriptopiac számára rossz. Hunter egy egyszerű tweetben bemutatta, hogy miért. Muníció a kritikusoknak, rémisztő a szabályozók számára, és elbátortalanítja a profi befektetőket.

Olvastad már? Tom Lee szerint közeleg az altcoinszezon

Jobb lenne, ha a kriptopiac kapna egy kis időt a visszahúzódásra és a korrekcióra. Ahogy Hunter mondja, „ a lassú és állhatatos nyeri meg a versenyt”.

Forrás: ccn.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok A bitcoin 40%-os heti emelkedése három okból is rossz

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 2 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.