A bitcoin-ATM-ek száma most először lépte át a világszerte 5000 egységet, a CoinATMRadar adatai alapján.

A legfrissebb adatok szerint már több mint 5006 bitcoin-ATM található a világ kb. 90 országában.

Az adatok szerint hosszú ideje növekszik a bitcoin-ATM-ek szektora, az Egyesült Államokban egyre több és több helyen érhetők el.

Júniusban több mint 150 új egységet üzemeltek be, amely naponta 6 új gépet jelent. A General Bytes nemrég megelőzte a Genesis Coint, mint a legnagyobb bitcoin-ATM gyártó.

2019-ben nemcsak a „hagyományos” bitcoin ATM-ek terjeszkedtek, hanem a bitcoin vásárlásának egyéb módjai is. Nemrég a Coinstar apróváltó kioszkjai több mint 2200 helyen tették elérhetővé a bitcoinvásárlást az Egyesült Államokban.

Jelenleg a világ bitcoinautomatáinak több mint fele az Egyesült Államokban található, 3229 egységgel. A Circle K üzletek nemrég elérhetővé tették a gépeket Arizonában és Nevadában.

„Izgatottak vagyunk, hogy bejelenthetjük üzleti együttműködésünk a sokak által ismert Circle K-vel.” – jelentette be Marc Grens, a DigitalMint kriptoeladó elnöke és társalapítója egy június 20-án kiadott sajtóközleményben.

„Ez az üzleti társulás a bitcoin hatalmas terjedését teszi lehetővé – világszerte új piacokat érhetünk el.”

A bitcon-ATM-ek egyre növekvő versengése lehet, hogy csökkenteni fogja a velük járó költségeket, melyek jelentősen magasabbak, mint az online vásárlási lehetőségek esetén.

Egyéb személyes vásárlási lehetőségek is elérhetőek, mint a kuponok vásárlása, mely egyre népszerűbb az olyan ügyfelek körében akik megvédenék személyes adataikat.

Olvastad már? A kriptopénzekről beszélt MrCoin.eu alapítója a keddi Millásreggeliben

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂