A Bitcoin (BTC) január 9-én egy egyesek számára kulcsfontosságú szintről pattant vissza, szorosan utánozva a 2021 szeptemberi eseményeket.

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a BTC/USD – irányváltása után  – 40.700 dollár körül mozgott, majd később meghaladta a 42.000 dollárt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a viselkedés, bár egyesek számára nem túl inspiráló, határozottan emlékeztetett a bitcoinárfolyam szeptember végi viselkedésére, ami akkor ugródeszkaként szolgált a 40.700 dollárig, ami hét héttel később 69.000 dolláros történelmi csúcsot eredményezett.

„Szeptember óta hónapok teltek el. És a BTC mégis ugyanabban a helyzetben van, makroszinten” – kommentálta a Rekt Capital egyik kereskedője és elemzője.

„Továbbra is konszolidálódik a makroszintű újrafelhalmozási tartományán belül. Valójában a $BTC majdnem ugyanazon az árfolyamponton van, ahol a szeptemberi visszacsatoláskor elérte a mélypontját.”

Eközben tovább folytatódtak az amerikai jegybank makrogazdasági kijelentései a szigorúbb gazdaságpolitikáról.

Az előző héthez hasonlóan az aggodalmakat főként az a kérdés táplálta, hogy a kriptopiacok képesek-e boldogulni egy olyan környezetben, ahol nem áll rendelkezésre a „könnyű pénz”, ami 2020 márciusa óta jellemző a gazdaságra.

„A kriptoszakértők arra készülnek, hogy kiderüljön, valóban buborékban vagyunk-e: a kőkemény kamatlábak, a jegybankok trillió dollárnyi pénze és a kormányzati döntések segítettek a digitális eszközök árának felfújásában” – érvelt Holger Zschaepitz piaci szakértő egy friss Twitter-bejegyzésben.

„Vajon túlélheti a piac ezek nélkül? A Bitcoin a jegybankok mérlegén 40k dollár/coin felé tart.”

BTC/USD kontra jegybanki mérleg diagram. Forrás: Holger Zschaepitz / Twitter.
Micsoda különbség egy év alatt

További hasonlóságot mutatott a BTC/USD árfolyama, amely szombaton pontosan ugyanannyi volt, mint egy évvel ezelőtt. A fő különbség azonban a hangulatban rejlett.

2021. január 8-án a Crypto Fear & Greed Index 93/100-on állt, ami arra figyelmeztetett, hogy hamarosan helyi csúcs jön, és a piac „extrém kapzsiságba” lép.

Ezzel szemben most szombaton mindössze 10/100 pontot ért el – az index egyik legalacsonyabb pontszámát az –„extrém félelem” területén.

„A BTC bikák kezdenek megijedni. A bitcoin medvéi egyre mohóbbak. Ez elgondolkodtató” – tette hozzá a Rekt Capital.


Olvastad már? A PayPal állítólag megerősíti a stabilcoin bevezetésének terveit

Forrás: cointelegraph.com


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.