Pakisztán vizsgálatot rendelt el a Binance-szel szemben

-

Pakisztán szövetségi ügynöksége büntetőjogi vizsgálatot indított, miután számos panasz érkezett egy folyamatban lévő átveréssel kapcsolatban. Több befektetőt tévesztettek meg, hogy a Binance-tárcáikból ismeretlen harmadik fél tárcáiba küldjenek pénzt.
Pakisztán Szövetségi Nyomozó Ügynöksége (FIA) a jelentések szerint hivatalos felszólítást küldött a Binance kriptotőzsdének, hogy azonosítsa a kapcsolatokat a régió egy többmilliós kriptoátverése körül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pakisztáni kormány büntetőjogi vizsgálatot indított, miután számos panasz érkezett egy folyamatban lévő átverésről. A rendszer a befektetők megtévesztésével próbált meg pénzt kicsalni a gyanútlan Binance-felhasználóktól.
A helyi tudósítások szerint az FIA kiberbűnözés elleni részlege látogatási parancsot adott ki a Binance Pakistan vezérigazgatójának, Hamza Khannak, hogy azonosítsa a tőzsde „csalárd online befektetési mobilalkalmazásokkal” való kapcsolatát.

„A Binance Kajmán-szigeteki központjának és a Binance US-nak is küldtek egy vonatkozó kérdőívet, hogy magyarázatot adjanak ugyanerre” – olvasható az értesítésben.

A pakisztáni befektetési csalások irreális hozamok ürügyén fogták meg a befektetőket. Arra kérték őket, hogy regisztráljanak a Binance-en, és utaljanak át pénzt harmadik fél pénztárcáira.

Az FIA közleménye szerint:

„Ezek a rendszerek a régi ügyfeleknek kedveznek az új ügyfelek kárára, és végül eltűnnek, amikor már jelentős, több milliárd rúpia értékű tőkealapot hoztak létre.”

Az állampolgárok által tett panaszok alapján a pakisztáni ügynökség legalább 11 olyan csaló mobilalkalmazást azonosított, amelyek hirtelen megszűntek működni, miután sikeresen ellopták a felhasználók pénzét.
Az FIA által azonosított alkalmazások a következők: MCX, HFC, HTFOX, FXCOPY, OKIMINI, BB001, AVG86C, BX66, UG, TASKTOK és 91fp.

Pénzügyi „tanácsokat” is adtak

Amellett, hogy a felhasználókat arra utasították, hogy regisztráljanak a Binance-en a pénz átutalásához, a csalók egy Telegram-csoportba is felvették az áldozatokat, hogy „szakértői” tanácsokat adjanak. Mindegyik alkalmazás átlagosan körülbelül 5000 ügyfelet fogadott.
A közlemény hozzátette:

„Legalább 26 gyanús blokklánctárcacímet (Binance wallet cím) azonosítottak, ahová csalárd összeget utalhattak át. Levelet írtunk a Binance Holdings Limitednek, hogy adják meg ezen blokklánctárc-fiókok adatait, valamint hogy blokkolják azokat.”

A Binance-tól ezenfelül részleteket is kértek, beleértve a hivatalos igazoló dokumentumokat és azon API-ok integrációs mechanizmusát, amelyeket a csalók a Binance szolgáltatásaihoz való csatlakozáshoz használtak. Bár az FIA proaktívan blokkolta a számlákat, amelyek a gyanús alkalmazásokhoz kapcsolódtak, a közlemény figyelmeztetett:
„Megfelelés elmulasztása esetén a FIA Cyber Crime szerint járunk el, hogy a Pakisztáni Állami Bankon keresztül pénzügyi szankciókat javasoljunk a Binance-szal szemben”. A Binance még nem válaszolt a Cointelegraph megkeresésére.
2021 decemberében a Pakisztán Kereskedelmi és Ipari Kamarái Szövetségének (FPCCI) elnöke, Nasir Hayat Magoon elárulta, hogy a pakisztáni állampolgárok együttesen 20 milliárd dollár értékű kriptovagyonnal rendelkeznek.

Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, az FPCCI elnöke megerősítette a számokat a kamara által kiadott kutatási dokumentum alapján. Az állítást alátámasztja, hogy a 2021-es Chainalysis Global Crypto Adoption Index szerint Pakisztán a harmadik legmagasabb indexpontszámot érte el Vietnam és India mögött.

Olvastad már? A Solana hivatalosan is elismerte, hogy túlterheléses gondokkal küzd

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!