Pakisztán vizsgálatot rendelt el a Binance-szel szemben

-

Pakisztán szövetségi ügynöksége büntetőjogi vizsgálatot indított, miután számos panasz érkezett egy folyamatban lévő átveréssel kapcsolatban. Több befektetőt tévesztettek meg, hogy a Binance-tárcáikból ismeretlen harmadik fél tárcáiba küldjenek pénzt.
Pakisztán Szövetségi Nyomozó Ügynöksége (FIA) a jelentések szerint hivatalos felszólítást küldött a Binance kriptotőzsdének, hogy azonosítsa a kapcsolatokat a régió egy többmilliós kriptoátverése körül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pakisztáni kormány büntetőjogi vizsgálatot indított, miután számos panasz érkezett egy folyamatban lévő átverésről. A rendszer a befektetők megtévesztésével próbált meg pénzt kicsalni a gyanútlan Binance-felhasználóktól.
A helyi tudósítások szerint az FIA kiberbűnözés elleni részlege látogatási parancsot adott ki a Binance Pakistan vezérigazgatójának, Hamza Khannak, hogy azonosítsa a tőzsde „csalárd online befektetési mobilalkalmazásokkal” való kapcsolatát.

„A Binance Kajmán-szigeteki központjának és a Binance US-nak is küldtek egy vonatkozó kérdőívet, hogy magyarázatot adjanak ugyanerre” – olvasható az értesítésben.

A pakisztáni befektetési csalások irreális hozamok ürügyén fogták meg a befektetőket. Arra kérték őket, hogy regisztráljanak a Binance-en, és utaljanak át pénzt harmadik fél pénztárcáira.

Az FIA közleménye szerint:

„Ezek a rendszerek a régi ügyfeleknek kedveznek az új ügyfelek kárára, és végül eltűnnek, amikor már jelentős, több milliárd rúpia értékű tőkealapot hoztak létre.”

Az állampolgárok által tett panaszok alapján a pakisztáni ügynökség legalább 11 olyan csaló mobilalkalmazást azonosított, amelyek hirtelen megszűntek működni, miután sikeresen ellopták a felhasználók pénzét.
Az FIA által azonosított alkalmazások a következők: MCX, HFC, HTFOX, FXCOPY, OKIMINI, BB001, AVG86C, BX66, UG, TASKTOK és 91fp.

Pénzügyi „tanácsokat” is adtak

Amellett, hogy a felhasználókat arra utasították, hogy regisztráljanak a Binance-en a pénz átutalásához, a csalók egy Telegram-csoportba is felvették az áldozatokat, hogy „szakértői” tanácsokat adjanak. Mindegyik alkalmazás átlagosan körülbelül 5000 ügyfelet fogadott.
A közlemény hozzátette:

„Legalább 26 gyanús blokklánctárcacímet (Binance wallet cím) azonosítottak, ahová csalárd összeget utalhattak át. Levelet írtunk a Binance Holdings Limitednek, hogy adják meg ezen blokklánctárc-fiókok adatait, valamint hogy blokkolják azokat.”

A Binance-tól ezenfelül részleteket is kértek, beleértve a hivatalos igazoló dokumentumokat és azon API-ok integrációs mechanizmusát, amelyeket a csalók a Binance szolgáltatásaihoz való csatlakozáshoz használtak. Bár az FIA proaktívan blokkolta a számlákat, amelyek a gyanús alkalmazásokhoz kapcsolódtak, a közlemény figyelmeztetett:
„Megfelelés elmulasztása esetén a FIA Cyber Crime szerint járunk el, hogy a Pakisztáni Állami Bankon keresztül pénzügyi szankciókat javasoljunk a Binance-szal szemben”. A Binance még nem válaszolt a Cointelegraph megkeresésére.
2021 decemberében a Pakisztán Kereskedelmi és Ipari Kamarái Szövetségének (FPCCI) elnöke, Nasir Hayat Magoon elárulta, hogy a pakisztáni állampolgárok együttesen 20 milliárd dollár értékű kriptovagyonnal rendelkeznek.

Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, az FPCCI elnöke megerősítette a számokat a kamara által kiadott kutatási dokumentum alapján. Az állítást alátámasztja, hogy a 2021-es Chainalysis Global Crypto Adoption Index szerint Pakisztán a harmadik legmagasabb indexpontszámot érte el Vietnam és India mögött.

Olvastad már? A Solana hivatalosan is elismerte, hogy túlterheléses gondokkal küzd

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!