A Solana hivatalosan is elismerte, hogy túlterheléses gondokkal küzd

-

A Solana, a piaci tőkeérték alapján a top10, okosszerződéseket támogató kriptopénzhálózat egyike elismerte, hogy egy sor olyan problémával kell szembesülnie, amelyek akadályozzák a hálózata teljesítményét.
A hálózat állapotát jelentő hivatalos fiók, valamint a státuszoldal tegnap számolt be az esetről. Ez a legújabb probléma, amivel a Solanának szembesülnie kellett, miután az elmúlt hónapokban több hálózati zavarral kellett megküzdenie.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Átviteli problémákkal küzd a Solana

A Solana, az okosszerződéseket támogató kriptopénz hivatalosan is elismerte, hogy a hálózat teljesítményproblémákkal küzd, amelyek befolyásolják a rendszer áteresztőképességét, és bizonyos tranzakciókat megszakítanak.
A jelentést a projekt Solana Status Twitter-fiókja adta ki, amely tegnap tájékoztatta a felhasználókat a helyzetről.
A fiók kifejtette:

„[A hálózat teljesítménye] romlik a magas számítási tranzakciók számának növekedése miatt, ami a hálózat kapacitását másodpercenként több ezer tranzakcióra csökkentette. Ez megnövekedett betöltési és tranzakció-feldolgozási időkhöz, valamint néhány sikertelen tranzakcióhoz vezet.”

Ezt a jelentést január 6-án, 16:11-kor (UTC) tették közzé, és a cikk írásakor a probléma még nem oldódott meg. Arról is beszámoltak, hogy a fejlesztők dolgoznak ezeken a problémákon és annak megoldásán.

Rengeteg probléma

Nem ez az első eset, hogy a hálózat ilyen jellegű problémával szembesül. Az első ilyen incidens – amely a Solana-validátorok blokktermelését érintette – szeptember 14-én történt, amikor a Solana-blokklánc szinte teljesen lelassult egy erőforrás-kimerülési probléma miatt, a Solana Status fiókja szerint
A blokklánc aztán december 4-én újabb problémával szembesült, amikor az egész hálózat leállt, és a mérnököknek újra kellett indítaniuk, hogy újra megfelelően működjön. Ekkor a hálózat körülbelül 5 órára állt le, és ez idő alatt semmilyen tranzakció vagy blokk nem került kibocsátásra.
A hálózat másfajta torlódási problémákkal is szembesült már, amelyek bizonyos projektek megjelenése miatt alakultak ki, és amelyek szintén zsúfolták a hálózatot. Ilyen történt például december 13-án, amikor a Solchicks nevű projekt elindítása negatívan befolyásolta a blokklánc stabilitását.

Majd január 4-én ismét arról érkeztek jelentések, hogy a Solana DDoS-támadással nézett szembe – spam tranzakciók révén.
Ezeket a jelentéseket azonban Anatolij Jakovenko, a Solana társalapítója cáfolta, aki azt nyilatkozta, hogy „volt némi torlódás […], és néhány felhasználó azt tapasztalta, hogy a tx-ek időzítése megszakadt, és újra kellett próbálkozniuk”.
Mindezen problémák ellenére azonban a Solana tranzakcióinak száma decemberben meghaladta a riválisokét, és 45 milliárd tranzakciót dolgozott fel.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: news.bitcoin.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!