A JPMorgan jelentése szerint az Ethereum elveszítheti defi-dominanciáját

-

A JPMorgan egy nem régi jegyzete szerint az Ethereumot a defi-dominancia elvesztésének veszélye fenyegetheti, mivel képtelen gyorsan hatékony skálázási megoldásokat előállítani.
A jegyzet, amelyet Nikolaos Panigirtzoglou, a cég globális piaci stratégiájáért felelős ügyvezető igazgatója írt, azt állítja továbbá, hogy az Ethereum mellékláncai, vagy más Ethereum-alapú megoldások helyett más új, okosszerződéseket támogató blokkláncok veszik át ezt a piaci részesedést.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Ethereum dominanciája a tét a JPMorgan szerint

A JPMorgan jegyzete szerint az Ethereum a következő évben tovább veszíthet dominanciájából a decentralizált pénzügyek területén.
A JPMorgan globális piaci stratégiáért felelős ügyvezető igazgatója, Nikolaos Panigirtzoglou által írt jegyzet szerint ez a dominancia veszélyben van az Ethereum hálózatának skálázási problémái miatt.
Erről a jegyzetben az áll, hogy:

„[A skálázás], ami szükséges ahhoz, hogy az Ethereum hálózata megőrizze dominanciáját, túl későn érkezhet.”

Az Ethereum egy L2 (Layer 2)-központú tervet állított a középpontba, amely támogatja a rollupok és mellékláncok felemelkedését. Ezzel próbál alternatívákat találni az intenzív kihasználtságra és a magas díjakra, amelyek az 1. rétegű blokkláncán történnek.
Még ezzel a stratégiával együtt is, a defi dominancia-arányát a tavalyi év elején még közel 100%-ra becsültek. Jelenleg a piac becsült 70%-ára esett vissza.

Az új kihívók felemelkedése

Panigirtzoglou továbbá kifejti, hogy ami még problémásabb, az az, hogy az Ethereum a saját L2 skálázási megoldásai helyett más láncok javára veszítette el befolyásának egy részét a defi arénában.
A Solana, az Avalanche, a BSC és a Terra, az „Ethereum-gyilkosok” néven ismert, okosszerződéseket támogató kriptovaluták és hálózatok csoportja egyre nagyobb piaci részesedést szerez. Eközben persze közösséget is teremtett maga mögött.
Ez a saját natív tokenjeik árfolyamának emelkedését is eredményezte. Míg az Ethereumnak némileg sikerült ugyan növelnie saját eszközének, az ethernek az (ETH) árfolyamát, addig az említett tokenek mindegyike felülmúlta az ETH tavalyi teljesítményét.

A szilánkosítás, amely az Ethereum L1 blokkláncának a skálázási stratégiája, csak jövőre, a fúzió után érkezik. Ez lesz az, amely a proof-of-work (PoW) konszenzust egy energiabarátabb proof-of-stake (PoS) konszenzusra cseréli.
A jegyzet zárásaként:

Más szóval, az Ethereum jelenleg intenzív versenyben van, hogy megőrizze dominanciáját az alkalmazási térben, és ennek a versenynek a kimenetele véleményünk szerint korántsem adott.

Olvastad már? Megszünteti egyik kriptopartnerségét a Manchaster City FC

Forrás: news.bitcoin.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!