Megszünteti egyik kriptopartnerségét a Manchaster City FC

-

Alig két hónappal azután, hogy a Manchester City FC bejelentette partnerségét a kriptocéggel, a klub megszakította kapcsolatát a 3Key Technologiesszal.
Az elmúlt hónapokban a Manchester City és a kevéssé ismert 3Key Technologies kriptopénzcéggel való partnerségéről szóltak a hírek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Novemberben a The Times arról számolt be, hogy a Manchester City FC felfüggesztette partnerségét a céggel, mivel magának a felsővezetők személyazonosságával kapcsolatos kérdések merültek fel.
A 3Key Technologiest – számolt be a The Times – állítólag a Seychelle-szigeteken jegyezték be, bár a Seychelle-szigeteki cégadatbázisban nincs bizonyíték a létezésére.
Most a Daily Mail arról számolt be, hogy a Manchester City teljes egészében megszakította a kapcsolatot a kriptopénzzel foglalkozó céggel, ismét arra utalva, hogy nem volt világos, kik a cég felsővezetői.
A 3Key Technologiesszal való rövid életű kapcsolat nem az első alkalom, hogy a szervezet belekóstolt a kriptóba.
A Manchester City csak egy a világ számos futballklubja közül, amelyek a közelmúltban a kriptóra váltottak.

Futballklubok és a kriptó

Tavaly márciusban a Manchester City a Socios tokenizációs platformmal partnerségben elindította a CITY szurkolói tokenjét. A klubhoz kapcsolódó token lehetővé teszi a szurkolók számára, hogy VIP-jutalmakat és klubpromóciókat igényeljenek.
A múlt hónapban a futballklubok a BBC szerint több mint 350 millió dollárt költöttek ezekre a szurkolói tokenekre, ezek a pénzeszközök az angol Premier League és más európai futballbajnokságok között oszlanak el.
Akármilyen nagyok is ezek a számok, a szurkolói tokenek vitás kérdéssé is váltak.

„A kriptopiacról való ismereteim enyhén szólva is hiányosak, és valószínűleg én képviselem a futballszurkolók azon részét, akik nem kereskednek a kriptopiacon – mondta Sue Watson, egy West Ham-szurkoló a BBC-nek.


Az Egyesült Királyság reklámszabályozási hatósága (ASA) is felfigyelt a szurkolói tokenekre. A múlt hónapban az ASA betiltotta az Arsenal FC AFC tokenreklámjait, „felelőtlennek” nevezve azokat.
Az ASA szerint a hirdetések „elbagatellizálták a kriptoeszközökbe való befektetést, és kihasználták a fogyasztók tapasztalatlanságát vagy hiszékenységét.”

Olvastad már? 26%-ot ugrott a GameStop részvénye, miután a WSJ lehozott egy cikket

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Richard Ayers

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!