26%-ot ugrott a GameStop részvénye, miután a WSJ lehozott egy cikket

-

A GameStop állítólag 20 munkatársat vett fel az új NFT-részlegébe, és közel áll ahhoz, hogy partnerséget kössön két kriptocéggel, és NFT-játékokat fejlesszen.
A Reddit kultikusan kedvelt vállalkozása, a GameStop Corporation (GME) részvényeinek árfolyama több mint negyedével növekedett, miután a Wall Street Journal beszámolt a készülő NFT-részlegéről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az amerikai kiskereskedelmi játékáruház-óriás május óta csendben dolgozik egy NFT-piactéren. Októberben azzal keverték fel az állóvizet, hogy több álláshirdetést is közzétettek Web 3.0 és NFT-tapasztalattal rendelkező szoftvermérnökök és termékmarketingesek számára.
A WSJ január 6-i jelentése szerint a GameStop mostanra több mint 20 embert vett fel a frissen létrehozott NFT-egységének működtetésére.
A GameStop terveit ismerő, meg nem nevezett forrás a lapnak elmondta, hogy az egység egy olyan NFT-platformot épít ki, amely lehetővé teszi a játék-NFT-k vásárlását, eladását és kereskedelmét, valamint kulcsfontosságú kriptopénz-partnerségek létrehozását.
A piactér a tervek szerint még idén elindul. A cég állítólag közel áll ahhoz, hogy partnerséget kössön két kriptovállalkozással, amelyek megosztják a technológiát és társbefektetnek a blokklánc és az NFT-játékok fejlesztésébe, valamint további NFT-projektekbe.
A híreket melegen fogadták a kereskedők, akik a GME árfolyamát 26%-kal emelték meg a piaci zárás óta, és amely a Tradingview szerint a cikk írásakor 162,48 dolláron áll.

Forrásokat senki sem ismer

A WSJ a megnevezett források, illetve a GameStop közvetlen megerősítésének hiánya miatt igencsak a szemöldökét néhány konspiratívabb GME-fanatikus irányába.
Az r/Superstonk Reddit-közösségben egy 1100 hozzászólással és 97%-os upvote aránnyal rendelkező bejegyzésben azt „u/brettmagnetic” felhasználó megkérdőjelezte, hogy a WSJ cikke valóban ennyire bullish hatással lehet-e a GME kereskedésére.

„Bocsánat, de nem hiszem, hogy az […] árfolyammozgásnak köze van a WSJ bejegyzéséhez a Gamestop NFT piacáról. Szerintem valami más történik, és ezt a cikket azért tették ki, hogy az NFT-piacot tegyék meg bűnbakként az áremelkedésért.”

A „MrFlags69” felhasználó hasonlóan vélekedett, azzal érvelve, hogy: „A szerző a »népet« jelölte meg, mint az egyetlen forrást, amit láttam. Ez minden, csak nem újságírás.”

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!