26%-ot ugrott a GameStop részvénye, miután a WSJ lehozott egy cikket

-

A GameStop állítólag 20 munkatársat vett fel az új NFT-részlegébe, és közel áll ahhoz, hogy partnerséget kössön két kriptocéggel, és NFT-játékokat fejlesszen.
A Reddit kultikusan kedvelt vállalkozása, a GameStop Corporation (GME) részvényeinek árfolyama több mint negyedével növekedett, miután a Wall Street Journal beszámolt a készülő NFT-részlegéről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az amerikai kiskereskedelmi játékáruház-óriás május óta csendben dolgozik egy NFT-piactéren. Októberben azzal keverték fel az állóvizet, hogy több álláshirdetést is közzétettek Web 3.0 és NFT-tapasztalattal rendelkező szoftvermérnökök és termékmarketingesek számára.
A WSJ január 6-i jelentése szerint a GameStop mostanra több mint 20 embert vett fel a frissen létrehozott NFT-egységének működtetésére.
A GameStop terveit ismerő, meg nem nevezett forrás a lapnak elmondta, hogy az egység egy olyan NFT-platformot épít ki, amely lehetővé teszi a játék-NFT-k vásárlását, eladását és kereskedelmét, valamint kulcsfontosságú kriptopénz-partnerségek létrehozását.
A piactér a tervek szerint még idén elindul. A cég állítólag közel áll ahhoz, hogy partnerséget kössön két kriptovállalkozással, amelyek megosztják a technológiát és társbefektetnek a blokklánc és az NFT-játékok fejlesztésébe, valamint további NFT-projektekbe.
A híreket melegen fogadták a kereskedők, akik a GME árfolyamát 26%-kal emelték meg a piaci zárás óta, és amely a Tradingview szerint a cikk írásakor 162,48 dolláron áll.

Forrásokat senki sem ismer

A WSJ a megnevezett források, illetve a GameStop közvetlen megerősítésének hiánya miatt igencsak a szemöldökét néhány konspiratívabb GME-fanatikus irányába.
Az r/Superstonk Reddit-közösségben egy 1100 hozzászólással és 97%-os upvote aránnyal rendelkező bejegyzésben azt „u/brettmagnetic” felhasználó megkérdőjelezte, hogy a WSJ cikke valóban ennyire bullish hatással lehet-e a GME kereskedésére.

„Bocsánat, de nem hiszem, hogy az […] árfolyammozgásnak köze van a WSJ bejegyzéséhez a Gamestop NFT piacáról. Szerintem valami más történik, és ezt a cikket azért tették ki, hogy az NFT-piacot tegyék meg bűnbakként az áremelkedésért.”

A „MrFlags69” felhasználó hasonlóan vélekedett, azzal érvelve, hogy: „A szerző a »népet« jelölte meg, mint az egyetlen forrást, amit láttam. Ez minden, csak nem újságírás.”

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!