Bloomberg Intelligence: 100K-t és 5K-t célzott be a bitcoin és az ether

-

A Bitcoin idén valószínűleg „fölénybe kerül” a részvényekkel szemben a Bloomberg Intelligence elemzője, Mike McGlone szerint.
Annak ellenére, hogy a kriptopénzpiacok többhavi mélypontra zuhantak, a Bloomberg elemzője szerint a főbb kriptopénzek, mint a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) 2022-ben valószínűleg új történelmi csúcsokat fognak elérni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC és az ETH az idén 100.000 dollár, illetve 5000 dollár felé tart – jósolta Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence elemzője csütörtökön közzétett legfrissebb piaci elemzésében.

„Kulcskérdésnek látjuk, hogy a Federal Reserve, mivel az elmúlt négy évtized legnagyobb inflációjával néz szembe, hajlamosabb lesz a kamatemelésre, ha a kockázati eszközök tovább emelkednek” jegyezte meg McGlone.

McGlone azt is megjósolta, hogy a BTC, az ether és az USD-hez kötött stabilcoinok 2022-ben is meg fogják őrizni dominanciájukat. Ezzel szemben néhány 2021-es top győztes, mint a Binance Coin (BNB) és a Solana (SOL) „véget vethet az első öt közé kerülő ideiglenes látogatók mintájának.”

A Fed diktálhatja majd a tempót

Az elemző szerint 2022-ben a Fed-kamatemelésekkel kapcsolatos várakozások támogathatják a Bitcoin „win-win forgatókönyvét” a részvénypiaccal szemben. Hozzátették, hogy a BTC valószínűleg „fölénybe kerül” a részvényekkel szemben idén.

„A kriptoeszközök a spekulatív és kockázatos eszközök között már a csúcson vannak. Ennek ellenére az elsőszülött gyorsan halad afelé, hogy a világ vezető digitálistartalék-eszközévé váljon” írta McGlone.

A Bloomberg Intelligence legújabb elemzése McGlone hasonló korábbi prognózisait követi. Az elemző 2021 december elején azt jósolta, hogy 2022 jó lesz mind a BTC, mind az arany számára. Akkor úgy gondolta, hogy rendre elérik a 100.000, illetve a 2000 dolláros szintet.
Korábban sikeresen megjósolta az első BTC-alapú, tőzsdén kereskedett alap jóváhagyását az Egyesült Államokban 2021 októberében.
McGlone egyébként nincs egyedül azzal a véleményével, hogy a BTC potenciálisan elérheti a 100.000 dollárt.

A Goldman Sachs globális deviza- és EM-stratégiáért felelős társvezetője, Zach Pandl a befektetőkhöz intézett legutóbbi jegyzetében azt jósolta, hogy a bitcoin a következő öt évben 50%-os részesedést szerezhet az értéktárolók piacán. A BTC árfolyama így az arany piaci részesedését kihasználva potenciálisan 100.000 dollár fölé szökhet.
A cikk írásakor a BTC-vel 41.873 dolláron kereskednek, ami a CoinGecko adatai szerint az elmúlt hét napban mintegy 11%-os csökkenést jelent.
Ahogy arról mi is beszámoltunk, a BTC azt követően kezdett esni, hogy a Fed decemberi FOMC-ülésén szerdán kiderült, hogy a szabályozó elkötelezett a kamatemelés mellett 2022-ben.
A piac a helyi kormányellenes tüntetések közepette a kazahsztáni internetkimaradásra reagálva is zsugorodott.

Olvastad már? 13%-ot zuhant az ethereum a Fed ülése után

Forrás: cointelegraph.com


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!