A Bitcoin idén valószínűleg „fölénybe kerül” a részvényekkel szemben a Bloomberg Intelligence elemzője, Mike McGlone szerint.

Annak ellenére, hogy a kriptopénzpiacok többhavi mélypontra zuhantak, a Bloomberg elemzője szerint a főbb kriptopénzek, mint a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) 2022-ben valószínűleg új történelmi csúcsokat fognak elérni.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A BTC és az ETH az idén 100.000 dollár, illetve 5000 dollár felé tart – jósolta Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence elemzője csütörtökön közzétett legfrissebb piaci elemzésében.

„Kulcskérdésnek látjuk, hogy a Federal Reserve, mivel az elmúlt négy évtized legnagyobb inflációjával néz szembe, hajlamosabb lesz a kamatemelésre, ha a kockázati eszközök tovább emelkednek” jegyezte meg McGlone.

McGlone azt is megjósolta, hogy a BTC, az ether és az USD-hez kötött stabilcoinok 2022-ben is meg fogják őrizni dominanciájukat. Ezzel szemben néhány 2021-es top győztes, mint a Binance Coin (BNB) és a Solana (SOL) „véget vethet az első öt közé kerülő ideiglenes látogatók mintájának.”

A Fed diktálhatja majd a tempót

Az elemző szerint 2022-ben a Fed-kamatemelésekkel kapcsolatos várakozások támogathatják a Bitcoin „win-win forgatókönyvét” a részvénypiaccal szemben. Hozzátették, hogy a BTC valószínűleg „fölénybe kerül” a részvényekkel szemben idén.

„A kriptoeszközök a spekulatív és kockázatos eszközök között már a csúcson vannak. Ennek ellenére az elsőszülött gyorsan halad afelé, hogy a világ vezető digitálistartalék-eszközévé váljon” írta McGlone.

A Bloomberg Intelligence legújabb elemzése McGlone hasonló korábbi prognózisait követi. Az elemző 2021 december elején azt jósolta, hogy 2022 jó lesz mind a BTC, mind az arany számára. Akkor úgy gondolta, hogy rendre elérik a 100.000, illetve a 2000 dolláros szintet.

Korábban sikeresen megjósolta az első BTC-alapú, tőzsdén kereskedett alap jóváhagyását az Egyesült Államokban 2021 októberében.

McGlone egyébként nincs egyedül azzal a véleményével, hogy a BTC potenciálisan elérheti a 100.000 dollárt.

A Goldman Sachs globális deviza- és EM-stratégiáért felelős társvezetője, Zach Pandl a befektetőkhöz intézett legutóbbi jegyzetében azt jósolta, hogy a bitcoin a következő öt évben 50%-os részesedést szerezhet az értéktárolók piacán. A BTC árfolyama így az arany piaci részesedését kihasználva potenciálisan 100.000 dollár fölé szökhet.

A cikk írásakor a BTC-vel 41.873 dolláron kereskednek, ami a CoinGecko adatai szerint az elmúlt hét napban mintegy 11%-os csökkenést jelent.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a BTC azt követően kezdett esni, hogy a Fed decemberi FOMC-ülésén szerdán kiderült, hogy a szabályozó elkötelezett a kamatemelés mellett 2022-ben.

A piac a helyi kormányellenes tüntetések közepette a kazahsztáni internetkimaradásra reagálva is zsugorodott.

Olvastad már? 13%-ot zuhant az ethereum a Fed ülése után

Forrás: cointelegraph.com


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.