Pakisztán valószínűleg dollármilliárdokat fog kaszálni a kriptopénzből

-

Az ország egy politikai tanácsadó testülete által készített dokumentum szerint Pakisztán valószínűleg dollármilliárdokat fog keresni a kriptovalutákból.
Ehhez azonban az országnak először is meg kell teremtenie a megfelelő szabályozási keretet a kriptoeszközök számára.

Kriptovalutával növelhetik tartalékaikat

Pakisztán potenciálisan dollármilliárdokat szerezhet az állampolgárai vagy a kettős állampolgársággal rendelkező lakosok által birtokolt kriptoeszközökből – áll a Pakisztáni Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (FPCCI) által készített szakpolitikai dokumentumban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A The Business Recorder című lap beszámolója szerint a „Prospect of Cryptocurrencies: A Context of Pakistan Policy Brief” című dokumentum azt állítja, hogy Pakisztán a kriptoeszközöket az ország tartalékainak növelésére is felhasználhatná.
Mielőtt azonban elfogadná a szakpolitikai dokumentum ajánlásait, Pakisztánnak szabályozási keretet, valamint nemzeti kriptopénz-stratégiát kell kidolgoznia. Ezt a jelentés szerint az ország gazdasági érdekeinek védelme érdekében kell megtenni.
Ami a kriptovaluták definícióját illeti, a szakpolitikai dokumentum a jelentések szerint a kriptovaluták eszközosztályként való elismerését javasolja.
Emellett a jelentés azt is kifejti, hogy a kriptopénzek tőzsdén kereskedett alapjai (ETF-ek) valószínűleg vonzóak lesznek a hazai és külföldi befektetők számára egyaránt.
Egy ilyen kripto-ETF állítólag segíthetne a pakisztáni tőzsdének visszaszerezni pozícióját a feltörekvő gazdaságok között.
Másrészt a dokumentum szerint az a tény, hogy Pakisztán nem fogadja el a kriptót, azt eredményezheti, hogy a kriptopénz-tulajdonosok a digitális valutákkal szemben barátságosabb országokba költöztetik a vagyonukat.

A Business Recorder jelentéséből kiderül, hogy a Pénzügyi Akció Munkacsoport (FATF) hasonlóképpen felszólította a pakisztáni hatóságokat, hogy fontolják meg a kriptovaluták szabályozását.

Olvastad már? 13%-ot zuhant az ethereum a Fed ülése után

Forrás: news.bitcoin.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!