A PayPal állítólag megerősíti a stabilcoin bevezetésének terveit

-

Egy házon belüli stabilcoin fejlesztését először a Paypal iPhone-alkalmazásának forráskódjában fedezte fel Steve Moser fejlesztő.
Az PayPal Holdings amerikai fintechóriás a hírek szerint megerősítette a PayPal Coin nevű, saját stabilcoinja bevezetésének szándékát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A házon belüli stabilcoin fejlesztését először Steve Moser fejlesztő fedezte fel a Paypal iPhone-alkalmazásának forráskódjában.
A PayPal-alkalmazásban talált bizonyítékokat megerősítve Jose Fernandez da Ponte, a cég kripto- és digitális valutákért felelős SVP-je a Bloomberg Newsnak így nyilatkozott:

„Vizsgáljuk a stabilcoin lehetőségét; amikor erre törekszünk, természetesen szorosan együtt fogunk működni az illetékes szabályozóhatóságokkal”.

Forrás: PayPal iPhone alkalmazás

Moser megállapítása leleplezte, hogy a PayPal a PayPal Coin létrehozásán dolgozik, amely mögött az Egyesült Államok dollárja áll majd. A fintechvállalat szóvivője azonban tisztázta, hogy az iPhone-alkalmazás forráskódjait egy nemrégiben megrendezett hackathonon fejlesztették ki.
Bár a PayPal digitális eszköze már készülőben van, a házon belüli token neve, logója és jellemzői a bevezetés előtt még változhatnak.
A folyamatban lévő fejlesztést támogatva a fizetésfeldolgozó korábban olyan új funkciókat vezetett be, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy digitális coinokkal vásároljanak, azt tárolják, és fizessenek vele.

Az első, fizetésre készült stabilcoin

Da Ponte egy 2021 novemberében adott interjúban arra is rámutatott, hogy a vállalat „még nem látott olyan stabilcoint odakint, amelyet kifejezetten fizetésre építettek volna.”
Szerinte egy stabilcoinnak támogatnia kell a méretarányos fizetéseket, miközben garantálnia kell a hálózat biztonságát, Mint mondta:

„Világosnak kellene lennie a szabályozásnak, a szabályozási kereteknek és az engedélyek típusának, amelyekre ebben a térben szükség van”.

A fizetésfeldolgozó a saját stabilcoinjának elindítása mellett proaktív intézkedéseket is tett a kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatások elterjesztésére az Egyesült Államokon kívüli joghatóságokban.
A vállalat 2021 szeptemberében jelentette be az új bitcoinkereskedési szolgáltatásait az Egyesült Királyság piacán.

Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a felhasználók a főbb kriptovalutákkal kereskedhetnek, köztük a Bitcoinnal (BTC), az Ethernel (ETH), a Litecoinnal (LTC) és a Bitcoin Cashsel (BCH).

Olvastad már? Bloomberg Intelligence: 100K-t és 5K-t célzott be a bitcoin és az ether

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyesek szerint a bitcoin maximalisták olyanok, mintha egy szekta tagjai lennének

Nic Carter, a régebben jól ismert bitcoin-támogató nemrégiben úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy a keményvonalas maximalisták a jelek szerint örülnek annak, hogy a hatóságok...

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!