Kiadták a Tether legfrissebb jelentését

-

A stablecoin-kibocsátó Tether bejelentette, hogy nagyjából 3,3 milliárd dollárnyi készpénzt tartalékol, hogy a likviditását minden esetben fenn tudja tartani, és, hogy így biztosítsa az ügyfelei bizalmát.

Ez alapján pedig a tokenek jelenleg 100%-nál is nagyobb mértékben vannak fedezve.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az USDT piaci kapitalizációja jelenleg 86,1 milliárd dollár, ez több blokklánc között oszlik meg.

A Tether augusztus 24-i jelentéséből kiderül, hogy a pénzeszközök terén 3,29 milliárdos többletet tart fenn, összesen 15 különböző blokklánc-hálózaton szétosztva, ez előzetes kibocsátási jogot jelent a gyakorlatban.

Tether (USDT) folyó egyenlegek augusztus 24-én. Forrás: Tether

A legnagyobb arányban a Solana platformján rendelkeznek ilyen jogosultsággal, 1,57 milliárd dollár értékben.

A második és a harmadik helyen az Ethereum és a Tron áll, 617, illetve 353 millió dollárral.

A Tether a sajtóval egyelőre nem osztotta meg, hogy miért tekinti fontosnak, hogy ilyen előzetes kibocsátási jogokat szerezzen, és, hogy ez hogyan segíti elő az átláthatóságot, valamint az ügyfelek bizalmának a növelését és fenntartását, de a megfogalmazásuk alapján minden lépés az USDT ökoszisztémájának a stabilitását szolgálja.

Tether
Forrás: Tether

A Tether jelenleg 86,1 milliárd dolláros eszközállománnyal rendelkezik, a kötelezettségei mértéke pedig 82,8 milliárd, így a tokenek értékét biztosító mögöttes fedezeti arány bőven meghaladja a 100%-ot.

A likviditás mértéke viszont nem minden token esetében egyforma, és általánosságban elmondható, hogy a nem-dollár alapú tokenek közel sem rendelkeznek ekkora biztonsági ráhagyással.

A Tether égisze alá tartozik még az XAUT, EURT, MXNT és a CNHT token is, mint egyéb valutához kötött stablecoin.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Tether jelentéséből kiderül, hogy ezek egyike sem rendelkezik az USDT-nél látható túlbiztosítással, így egy problémás időszak során akár nehézséget is okozhat az 1:1 arányú rögzítés fenntartása.

A jelentésből mindenesetre kiderül, hogy az időről-időre felmerülő aggodalmak, amelyek alapján az USDT fedezetlen lehet, alaptalanok.

2021 októberében a CFTC 41 millió dollárra bírságolta meg a Tethert, mivel állítólag valótlanságokat állított a jelentésében a fedezet mértékéről.

Az előző két év során viszont egyetlen alkalommal sem találtak semmi kivetnivalót a hatóságok a Tether jelentéseiben.

A cég nemrégiben vezette ki a Bitcoin hálózatán kiadott USDT tokent, amelyet Bitcoin OmniLayer néven futtattak.

A tokenek visszaváltására a Kusama és a Bitcoin Cash hálózatán még legalább egy évig lehetőség lesz.

A cég tájékoztatása szerint az OmniLayer csapata kihívásokkal szembesült a népszerű tokenek hiánya miatt, valamint azért, mert az USDT már eleve számos más hálózaton elérhető a felhasználók számára.

A tőzsdék így elsősorban nem az Omnit használták az átutalásokhoz, hanem a népszerűbb hálózatokat.

A Tether viszont elmondta, amennyiben az Omni a jövőben növelni tudja a népszerűségét, úgy a vállalat is fontolóra veszi a projekt újraindítását.


Olvastad már? Egy XRP bálna 29 millió tokent helyez át a Bitstamp-ba

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!