Kriptós csalás miatt ítéltek el egy amerikai börtönőrt

-

A SEC augusztus 23-án jelentette be, hogy John DeSalvo, a korábban a büntetés-végrehajtás területén dolgozó tisztet kriptopénz-csalás miatt ítélték el, mivel egy nem működő tokenbe történő befektetésre hivatkozva csalt ki pénzt az áldozataiból.

A blazar token nevű kriptopénzt ajánlotta megvásárlásra, ezzel pedig 220 befektetőt tudott becsapni, akiktől nagyjából 620 ezer dollárt sikerült kicsalnia.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC beszámolójából kiderül, hogy DeSalvo a rendőrégi, katasztrófavédelmi területen dolgozókat vette célba, és azt hazudta nekik, hogy a blazar token regisztrálva van a SEC rendszerében, és le fogja cserélni az állami nyugdíjrendszert.

Emellett nagy hozamokat is ígért azoknak a befektetőknek, akik automatikusan elkülönítik a fizetésük egy részét, és azt token-vásárlásra fordítják.

A részére átadott pénzt viszont nem a projektre fordította, hanem saját céljaira használta fel, vagy éppen a saját kriptotárcáiba utalta át.

Nem mind arany, ami fénylik

Az eset kapcsán Gurbir S. Grewal, a SEC végrehajtási részlegének az igazgatója elmondta, DeSalvo a korábbi büntetés-végrehajtási státuszát, és az így szerzett kapcsolatait használta fel, hogy megkörnyékezze a leendő áldozatait.

„Ez a leginkább dühítő része az egész esetnek, hogy DeSalvis a saját korábbi állami alkalmazotti státuszát használta fel, hogy be tudja csapni a kollégáit, hogy elnyerje a bizalmukat, és közülük sokan be is dőltek neki, rábízva a megtakarításaikat. Büszke vagyok arra, hogy a SEC igazságot tud szolgáltatni nekik, és DeSalvo elszámolással tartozik a tetteiért.”

David Hirsch, a részleg egy másik tisztviselője elmondta, az elmúlt évek tapasztalatai ellenére a befektetők még mindig rászedhetők az ilyen csalásokkal, főleg, ha szépen, csillogóan be van csomagolva az ajánlat.

A blazar token mellett DeSalvo egy másik csalásban is érintett, amely során 95 ezer dollárt szerzett más befektetőktől.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ebből a pénzből 17 ezer dollárt különböző befektetéseken vesztette el, a fennmaradó 78 ezer dollár esetében pedig hűtlen kezelés vádjával kell szembenéznie.


Olvastad már? Lehetséges további kamatemelések az infláció féken tartásáért

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!