Ha ez igaz, akkor a Bitcoin hamarosan kilép a medvepiacról?

-

A legutóbbi, augusztus 16-i árkorrekció után a Bitcoin (BTC) árfolyama a 26.000 dolláros szint körül állapodott meg.

Míg több befektető továbbra is medvésen tekintett a piaci állapotra, a BTC talán csendes kilépést tervez a jelenlegi árfolyam trendből.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Lehet, hogy piaci mélyponton vagyunk?

A CoinMarketCap szerint a BTC árfolyama az elmúlt 24 órában több mint 1,5%-ot esett.

A cikkírás írás idején 26.056 dolláron kereskedtek vele, több mint 507 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

A csökkenő árfolyam trend azonban hamarosan véget érhet. Tedtalksmarco, egy népszerű kriptoinfluencer nemrég egy érdekes fejleményre rávilágító tweetet tett közzé.

A tweet szerint a TrueUSD (TUSD) piaci kapitalizációja az utóbbi időben növekedett.

Ez akkor történt, amikor a legtöbb más stablecoin piaci kapitalizációjának grafikonja viszonylag változatlan maradt. Történelmileg valahányszor a TUSD piaci kapitalizációja emelkedett, a BTC árfolyama is követte.

Ilyen események történtek az év korábbi szakaszaiban januárban, márciusban és júliusban, ami reményt ad arra, hogy ezúttal is lesz árfolyam-emelkedés.

Ráadásul a Glassnode adataiból kiderült, hogy a BTC NVT jelzése éppen most érte el az 1 hónapos mélypontot 1.292.206 ponton.

Az alacsony NVT jel azt jelzi, hogy a befektetők a Bitcoint kedvezményesen árazták be.

Emellett az alacsony NVT Signal egy lehetséges piaci mélypontra utalt, ami azt jelzi, hogy ez a megfelelő időpont a Bitcoin felhalmozására.

Valójában a bálnák már elkezdték a felhalmozást, ami annak a jele, hogy arra számítottak, hogy a coin árfolyama az elkövetkező napokban megugrik.

A közelmúltban a 10 és 10 000 BTC közötti címek az augusztus 17-i összeomlás óta mintegy 11.629 coint adtak hozzá a meglévő készletükhöz.

A Bitcoin bikarally a küszöbön áll?

Nemcsak a fent említett aktualitások, hanem több más mérőszám is alátámasztotta az árfolyam emelkedésének lehetőségét.

Például a BTC árfolyam-tartaléka csökkent. A BTC aSORP-ja is zöld volt.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Ez azt jelentette, hogy több befektető veszteséggel ad el. Egy medvepiac közepén azonban ez jelezheti a piac mélypontját.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egy másik bikás mérőszám a Bitcoin bináris CDD-je zöld volt, ami arra utal, hogy a hosszú távú tulajdonosok mozgása az elmúlt hét napban alacsonyabb volt az átlagosnál.

Emellett a Coinglass szerint a Bitcoin Open Interest csökkent, ami növeli a közelgő trendforduló esélyét.

Olvastad már? A Paypal stablecoinja a PYUSD jelentős támogatást kap

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!