JPMorgan korlátozott csökkenést jósol a Bitcoin számára

-

Legújabb kutatási jelentésében a JPMorgan globális befektetési bank azt jósolta, hogy a kriptopiac közelmúltbeli eladása a végéhez közeledhet.

A JPMorgan megjegyezte, hogy rövid távon „korlátozott lejtmenetet” lát a kriptopiac számára, mivel a long pozíciók felszámolása a jelek szerint a végéhez közeledik, ami jó hír a Bitcoin és a kriptopiac egésze számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A csökkenés elsődleges okaként a JPMorgan a CME Bitcoin határidős kontraktusai iránti nyitott érdeklődés csökkenését jelölte meg.

A nyílt érdeklődés csökkenése, amely a tőzsdéken kereskedett aktív és el nem számolt határidős kontraktusok mennyiségét jelenti, gyakran azt jelzi, hogy egy árfolyam trendje lecsengőben van.

Ennek eredményeként a JPMorgan „korlátozott lejtmenetet jósol a kriptopiacra a közeljövőben”.

Az elemzők azonban „a jogi bizonytalanság újabb körét” vetítik előre a kriptopiacra nézve, tekintettel arra, hogy a SEC fellebbezést kér a Ripple-ügyben. Hasonlóan mérlegelik a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyásának státuszát.

A kriptoközösség reakciója

A kriptoközösség pozitívan reagált a jelentésre, a többség pozitívan értékelte azt.

Az előrejelzés megnyugtató megkönnyebbülésként hatott a közelmúltbeli piaci eladás után, amelynek során a BTC augusztus 17-én 25.234 dolláros mélypontra süllyedt.

A Bitcoin némileg helyreállt, de még mindig nem érte el a 27 000 dolláros szintet.

A cikk írásakor a Bitcoin ára 26 000 dollár körül mozgott. A BTC nagyjából 26.020 dolláron kereskedett, ami napi 0,2%-os emelkedést jelentett, miután az elmúlt két hétben közel 12%-ot esett.

A kockázati eszközök pénteken kissé visszaestek, mivel Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke azt mondta, hogy az amerikai jegybank hajlandó további kamatemelésre, ha szükséges.

Mindennek közepette pozitív Bitcoin-jelzések láttak napvilágot.

A kriptoelemző Ali a Bitcoin hálózati aktivitásáról ad jelzéseket, nevezetesen a chain-en továbbított coinok USD értékéről, ami meggyőző indikátor a makrofelhajtás előrejelzéséhez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A múltban gyakran előzték meg a BTC bikafutását e mérőszám jelentős kiugrások.

Mivel ez a mutató az elmúlt négy hónapban konszolidálódott, Ali úgy véli, hogy a láncon belüli átutalások összértékének megugrása a Bitcoin következő makrofelhajtóerejére utalhat.


Olvastad már? Ha ez igaz, akkor a Bitcoin hamarosan kilép a medvepiacról?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!