Ki volt a legnagyobb nyertese a Grayscale győzelmének?

-

Az egyik tagadhatatlan tény, hogy a Grayscale győzelme az amerikai SEC felett nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kriptopénz piaci kapitalizációja az elmúlt 24 órában 4,91%-kal emelkedett.

Bár a bírósági ügy tárgya a Bitcoin (BTC) spot ETF-je volt, a fejlemény legnagyobb haszonélvezője nem a Bitcoin volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


BCH vezet, mások követik

Helyette a 2017-es hard forkja, a Bitcoin Cash (BCH) erősödött a legnagyobb mértékben.

A CoinMarketCap szerint a BCH értéke 15,17%-kal nőtt az elmúlt 24 órában, jóval nagyobb mértékben, mint maga a Bitcoin és bármely más altcoin a top 50-ben.

Bár a Bitcoin Cash nem a Bitcoin első hard forkja volt, ez az egyetlen, amely a mai napig hihetetlenül meghatározó maradt.

De emellett a BTC és a BCH három hónapos korrelációs együtthatója 0,8.

Forrás: Macroaxis

Jellemzően a korrelációs együttható értékei -1 és +1 között mozognak, miközben a kapcsolódó hozamokat és irányokat mérik.

A 0,8-as együttható tehát azt jelenti, hogy a BCH és a BTC nagyon erős hasonlóságot mutat az ármozgások tekintetében.

Van azonban valami érdekes a két coin mozgásában az utóbbi időben.

A Bitcoin Cash például 90 napos 93,47%-os emelkedést tudhat magáénak, míg a Bitcoin csak 2,34%-os emelkedéssel büszkélkedhet.

Ez az eltérés arra az időszakra vezethető vissza, amikor a BlackRock határidős ETF-jei előretörtek, ami egybeesett azzal az időszakkal, amikor a BCH-t is bevezették az EDX piacokra.

Tehát lehetséges, hogy bármikor, amikor a Bitcoin pozitívan alakul, a Bitcoin Cash is felfelé mozdulhat.

Figyeljünk a növekvő érdeklődésre

Érdekes módon a BCH nyílt érdeklődése a Grayscale győzelem után megnőtt.

Az Open Interest a nyitott pozíciók teljes számát követi nyomon egy adott kontraktusban.

Ezért az Open Interest emelkedése azt jelzi, hogy több pénz áramlott a BCH szerződésekbe.

Az árak mögötti erősséget meghatározó indikátorként a nyílt érdeklődés azt mutatta, hogy a kereskedők bíznak abban, hogy a Bitcoin Cash továbbra is felfelé mozoghat.

Grayscale
Forrás: Coinglass

Továbbá az on-chain adatok azt mutatták, hogy a Bitcoin Cash körüli súlyozott hangulat csökkent.

A súlyozott hangulat az eszköz körüli egyedi társadalmi forgalmat veszi figyelembe, és a percepció átlagos mérőszámaként használják.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ha a mérőszám növekszik, az azt jelenti, hogy a pozitív kommentárok felülmúlták a negatív előítéleteket.

Emellett a súlyozott hangulat csökkenése arra utal, hogy a negatív kommentárok felülmúlják az eszköz körüli optimizmust. A Bitcoin Cash esetében tehát ez utóbbi volt a helyzet.

A 24 órás aktív címek azonban képesek voltak pótolni a súlyozott hangulat csökkenését. A cikkírás idején a BCH aktív címei 45.200-ra emelkedtek.

Forrás: Santiment

Az emelkedés azt jelenti, hogy a token körüli spekuláció és interakció megnövekedett, így a BCH olyan coin, amelyet sok kereskedő figyelemmel kísér.

Olvastad már? Az X egy új állami engedéllyel közelebb kerül a kriptofizetésekhez

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!