Nagyot csökkent a Grayscale bitcoin-kedvezménye

-

A Grayscale vállalat GBTC terméke a bitcoin árfolyamát követi, és a hagyományos pénzügyi piacon lehet megvásárolni, egyfajta értékpapírként, amely vonzó befektetéssé teszi azok számára, akik nem akarnak, vagy nem tudnak közvetlenül a kriptopiacra belépni.

A cég bevallottan egy ETF-et, azaz tőzsdén kereskedett alapot akart létrehozni a GBTC-ből, de a SEC, a tőzsdefelügyelet ezt nem engedélyezte.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most viszont a Grayscale pert nyert a hatóság ellen, így az elemzők szerint a GBTC kedvezményes ára hamarosan megszűnhet.

Az alap körülbelül 600 ezer bitcoint birtokol, és 2021 februárja óta az árfolyama alacsonyabb, mint a spot piaci BTC ára, ebből jön az úgynevezett kedvezmény.

Az alap indulásakor az ára magasabb volt, tehát a piaci szereplők hajlandóak voltak egyfajta prémiumot fizetni a termékért, ez viszont nem így volt az elmúlt két és fél évben.

A SEC elleni per megnyerésének a hírére a kedvezmény alaposan lecsökkent, és jelenleg már csak 17%-os, utoljára 2021 decemberében volt ugyanekkora ez az érték.

A Coinglass elemzői szerint a 2024-es évben várhatóan teljesen eltűnik ez a kedvezmény, s a GBTC árára ismét prémium rakódik rá, azaz többe fog kerülni, mintha valaki hagyományos BTC-t vásárolna.

Egy másik elemző, Dylan LeClair úgy véli, a GBTC szerepet játszott abban is, hogy a BTC új rekordot tudott beállítani 2021-ben.

„Nem szabad elfeledkezni arról, hogy mekkora alap is valójában a GBTC. Több, mint 600 ezer coint tartanak, és hatalmas szerepük volt a 2021-es raliban. Az árkedvezményük 26%-ról 17%-ra csökkent, ez olyan, mintha 56 ezer BTC visszakerült volna az alapba.”

Újra megindulhat a BTC

Az elemzők és a kereskedők szerint a Grayscale tájáról érkező hírek nagyban befolyásolhatják a jövőt, és így újra érdemes megvizsgálni, hogy a tőzsdei indikátorok hogyan reagáltak erre.

A 200 hetes és a 200 napos mozgóátlagok a legnépszerűbbek között vannak, és augusztus elején mindkettő letört, egyik sem tudta támaszként megtartani a BTC árfolyamát.

A szint megtartásával jelenleg is küzd az árfolyam, annak ellenére, hogy az előző napi zárással fölötte sikerült maradni.

Az elemzők úgy vélik, több fontos szintet is vissza kell szereznie az árfolyamnak, mielőtt a BTC ismét raliba kezdhetne, ráadásul heti nézeten dupla csúcs kezdett kirajzolódni a grafikonon.

„Most a 26 ezer dolláros szint viselkedik támaszként, innen lehet felfelé indulni, ráadásul ez a szint nem tört le, így még nincs megerősítve, hogy tényleg dupla csúcsot láthatunk. Hogy tljesen biztosak lehessünk a stabil árfolyamban, a BTC-nek először a bikapiaci támaszokat kell újból meghódítania.”

Olvastad már? Breaking: A Grayscale győztesen kerül ki a SEC ellen az ETF ügyben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!