Kivonulhat Oroszországból a Binance tőzsde

-

A Binance tőzsde egyre több figyelmet kap, mivel az orosz lakosokat is kiszolgálja a platformján, a gazdasági szankciók ellenére.

A napokban a tőzsde leállította több orosz bank kártyájának az elfogadását a p2p piacterén, és csökkentette a rendelkezésre álló fizetési megoldásokat az oroszok számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Wall Street Journal beszámolója szerint a tőzsde arra kényszerül, hogy felülvizsgálja az oroszországi üzletágát, és a lehetséges következmények között ott van az orosz piacról való teljes kivonulás esélye is.

A Binance szóvivője szerint ez az eshetőség is bekövetkezhet, annak ellenére, hogy az orosz piac fontosnak számít a tőzsde számára.

A WSJ a múlt héten cikkezett arról, hogy a tőzsde jogi nehézségekkel szembesülhet, mivel a gyanú szerint segíthet az orosz állampolgároknak, hogy kimenekítsék a pénzüket az országból, holott a platform azt nyilatkozta, hogy engedelmeskedik a nyugati politikusok szankcióinak.

A híreket követően a tőzsde először átnevezte két orosz nagybank kártyáit a platformján, így a helyiek továbbra is használni tudták a Sberbank vagy a Tinkoff számláin tartott pénzüket a p2p piactéren.

Ez viszont csak ideiglenes megoldásnak számított, mostanra mindkét bank eltűnt a választható fizetési opciók listájáról.

Májusban a Bloomberg hasábjain jelent meg a hír, hogy az USA Igazságügy-minisztériuma nyomozást folytat a Binance ellen, amiért a tőzsde továbbra is együttműködik több szankcionált orosz bankkal.

Ezek a bankok azért lettek megbüntetve, mert az USA és a szövetségesei gazdasági szankciókkal sújtották az oroszokat, amiért Oroszország megtámadta Ukrajnát.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Binance a fiat tranzakciókat is tiltja

Az RBC Crypto a hét elején számolt be arról, hogy a tőzsde p2p piacterén az egymás közötti elszámoláshoz az orosz felhasználók semmilyen más fiat valutát nem használhatnak, kizárólag orosz rubelt.

A tőzsde oldalán megjelent hivatalos tájékoztatás alapján az orosz adatok használatával végzett KYC személyazonosítás, és oroszországi lakóhely esetén kizárólag a rubel használható a platform piacterén.

Azok az orosz állampolgárok, akik nem Oroszországban élnek, továbbra is korlátozások nélkül tudják használni a Binance szolgáltatásait, beleértve a többi fiat valutával történő vásárlást is.

Olvastad már? Ki volt a legnagyobb nyertese a Grayscale győzelmének?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!