Az X egy új állami engedéllyel közelebb kerül a kriptofizetésekhez

-

A Rhode Island-i szabályozó hatóságok jóváhagyták az X pénzforgalmi engedély iránti kérelmét.

Rhode Island szabályozó hatóságai megadták az X (Twitter) számára a valutaátviteli engedélyt, ami előrelépést jelent a vállalatnak a pénzügyi szolgáltatási szektorba való belépéséhez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az engedélyre jogilag olyan vállalatoknak van szükségük, amelyek a felhasználók nevében pénzküldéssel és fogadással kapcsolatos pénzügyi tevékenységeket hajtanak végre, ez a meghatározás magában foglalja a fiat és kriptoeszközöket is.

Az engedély lehetővé teszi az X számára a digitális valuták őrzését, átutalását és cseréjét.

Az X Rhode Island-i valutaküldői engedélyét augusztus 28-án hagyták jóvá a Nationwide Multi-State Licensing System (NMLS) szerint.

X
Forrás: NMLS

A lépés fontos előrelépést jelképez Elon Musk azon törekvésében, hogy az X „mindenre kiterjedő alkalmazássá” váljon, ami magában foglalná a kripto és fiatfizetéseket is.

Bár a források szerint az X közelgő fizetési funkciója kezdetben csak a fiat pénznemek támogatását fogja kínálni, Musk állítólag utasította az X fejlesztőit, hogy úgy építsék fel a platform fizetési rendszerét, hogy a jövőben kriptofunkciókat is lehessen hozzáadni.

Az engedélyezés közel két hónappal azután történt, hogy az X megszerezte a pénzátviteli engedélyeket Michiganben, Missouriban és New Hampshire-ben, amelyeket július 5-én hagytak jóvá.

Az X legújabb engedélyével összesen hét amerikai államban szerzett pénzátviteli engedélyt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egyelőre nem világos, hogy pontosan milyen pénzügyi szolgáltatásokat tesznek majd elérhetővé, amennyiben és amikor az X bevezeti a fizetési funkciókat.

A vállalat terveit ismerő személyek jelezték, hogy az X először a PayPalhoz, amelynek Musk volt a társalapítója, hasonló fiat valuta tranzakciós szolgáltatásokat fog kínálni, és a jövőben helyet ad a kripto integrációnak.

Olvastad már? Charles Hoskinson szerint világvezető kriptopénz lehet az ADA

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!