Charles Hoskinson szerint világvezető kriptopénz lehet az ADA

-

A Cardano alapítója a Rare Evo találkozó keretein belül osztotta meg a gondolatait a hallgatósággal, és elmondta, idővel az ADA lesz a világ legelterjedtebb kriptopénze.

A kriptopénzekre és a blokkláncra fókuszáló találkozón megfogalmazott reményekre rácáfolhat, hogy az elmúlt hónapban az ADA 15%-ot esett a dollárral szemben, és jelenleg a hetedik helyen áll a listán a piaci kapitalizáció tekintetében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hoskinson, aki az Ethereum társalapítójaként betöltött pozícióját hagyta ott, hogy a Cardanot piacra dobhassa, úgy véli, hogy az ADA idővel a bitcoint is lekörözi majd, és ezzel együtt természetesen az Ethereumot is maga mögé utasítja.

Ezzel a lépéssel meg fogja szerezni a vezető helyet a kriptopénzek között, bár ahogyan Hoskinson elmondja, tisztában vannak azzal, hogy ez mekkora kihívást jelent.

„Úgy vélem, végül a Cardano több lesz, mint csak egy kriptopénz. Szerintem a gerincét fogja adni egy teljesen új digitális társadalomnak, ahol végre ismét megbízhatunk majd egymásban. Eljön a pillanat, amikor nem arról lesz szó, hogy nem szabad rosszat tenni, hanem arról, hogy nem lehetséges rosszat tenni.”

A Cardano saját kriptopénze, az ADA egyelőre nehezen tud érvényesülni a piacon, ez világosan kiderül az utóbbi időszak adataiból.

Az elmúlt hónap során az ADA 15,2%-ot vesztett az árfolyamából, ebből 9,2%-ot az elmúlt két hét során.

Ebben bizonyára szerepet játszhat az is, hogy az USA tőzsdefelügyelete, a SEC perbe fogta a Cardano fejlesztését végző céget, mivel a nézeteik szerint a tokenek értékpapírnak minősülnek.

A Cardano jogi csapata szerint viszont a jelenlegi amerikai törvényeket nem lehet olyan módon értelmezni, hogy az ADA értékpapírnak számítson.

A Cardano hálózatán működő defi ökoszisztémában nagyjából 162 millió dollár van lekötve.

Ez az összeg nem számít jelentősnek a Coinbase saját blokkláncával, a Base adataival összehasonlítva, hiszen a váltó alig pár hete indította el a saját hálózatát, és máris 185 millió dollárt kötöttek le rajta a felhasználók.

A Cardano az NFT szektorban is nehézségekkel szembesül, a tokeneladások rangsorában a nyolcadik helyre esett, a Bitcoin mögé, kicsivel több, mint másfél millió dolláros heti forgalommal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A teljes eddigi értékesítést tekintve a Cryptoslam-io számaiból pedig az derül ki, hogy a Cardano a hatodik helyet birtokolja, összesen 613 millió dollárnyi NFT forgalommal az elindulása óta.

Olvastad már? Breaking: A Grayscale győztesen kerül ki a SEC ellen az ETF ügyben

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!