Az amerikai képviselők szerint a Federal Reserve, el akarja nyomni a kriptoipart

-

Három képviselő azzal fordult a Federal Reserve elnökéhez, Jerome Powellhez, hogy adjon magyarázatot a Fed legutóbbi, stablecoinokat érintő iránymutatására.

Patrick McHenry a Fehér Ház Pénzügyi bizottságának az elnöke, French Hill a Digitális Eszközök Albizottságának az elnöke, Bill Huizenga pedig a Felügyeleti Albizottság elnöke, és ők hárman jegyzik azt a nyílt levelet, amelyet a Fed elnökének címeztek.

„Azért fogalmaztuk meg a levelet a képviselőtársaimmal a Fed felé, mert nézeteink szerint a központi bank megpróbálja aláásni a Pénzügyi Bizottság munkájának az eredményét a stablecoinok szabályozása terén. A legutóbbi intézkedésével a Fed tulajdonképpen megtiltotta, hogy a bankok fizetésre használják a stablecoinokat, vagy ilyent bocsássanak ki.”

Az amerikai képviselők a levélben két Fed állásfoglalás esetében is aggodalmaiknak adnak hangot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezeket az állásfoglalásokat augusztus 8-án adta ki a központi bank, és a digitális tokenek témakörét érintik, azokra vonatkoznak.

„A legnagyobb problémaként azt látjuk, hogy ezek a lépések aláássák annak a munkának az eredményeit, amelyet a Kongresszus a stablecoinok szabályozása terén eddig elért. Ráadásul, ha ez a helyzet nem változik, akkor a pénzintézeteket el fogja riasztani az iparágban való részvételtől, hogy a közelébe se menjenek a digitális ökoszisztémáknak.”

A képviselők azt is megemlítették, hogy a Pénzügyi Bizottság nemrégiben fogadott el egy törvényjavaslatot, amely a stablecoinok helyzetét tisztázná le, és amelyet mindkét nagy párt támogat.

A Fed ennek ellenére nem kezdett el együttműködni a Kongresszussal, hanem alig pár héten belül kiadta a saját iránymutatásait.

A képviselők úgy vélik, a Fed egyszerűen csak el akarja lehetetleníteni a kriptoipart, teljesíthetetlen adminisztrációs terhek bevezetésével a bankszektor számára.

Így tulajdonképpen azt tiltja meg, hogy a bankok a kriptoipari vállalkozásokkal üzleteljenek.

A képviselők ráadásul arra is rávilágítottak, hogy a Fed lépése nincs összhangban a jelenlegi törvényekkel, amely kimondja, hogy a Fed felelősséggel tartozik a piaci szereplők és a választópolgárok irányába, a jelen esetben viszont enélkül akar szabályokat hozni.

A képviselők így a levelükben számos kérdésre várnak választ a Fed elnökétől, Jerome Powelltől, és többek között olyan információkra is kíváncsiak, hogy a Fed mi alapján akarja majd eldönteni, hogy az egyes banki intézmények milyn felügyelet alá fognak majd tartozni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett a két említett iránymutatás kidolgozására vonatkozó minden belső kommunikációt nyilvánosságra akarják hozni, amely a Fed alkalmazottai és a tisztviselői között lezajlott.

A képviselők szerint, ha ezek nem teljesülnek, akkor a jelenlegi helyzet alapján a Fed egyszerűen önhatalmúlag hozott egy szabályt, hogy ő megtiltja a bankoknak a stablecoinok használatát, vagy azok kibocsátását.


Olvastad már? A Bitcoin árfolyama 2 hetes csúcsra ugrott

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!