A „Black Swan” szerzője a Bitcoin-t hóbortnak tartja

-

Nassim Nicholas Taleb, a „Black Swan” című, korszakalkotó kockázatelemző könyv szerzője nemrégiben a Bitcoin, a kriptovaluták első számú szereplőjének közelgő pusztulására figyelmeztetett.

Egy hóbort – mint a Bitcoin – népszerűsége csökken, és azok, akik korábban a leglelkesebb támogatói voltak, gyakran azt állítják, hogy a bukása előre látható volt – írta Taleb az X-en.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoQuant adatai szerint a Bitcoin kereskedési volumene az összes tőzsdén összeomlott augusztus végén, márciushoz képest elképesztő, 94%-os csökkenést regisztrálva.

Taleb nemrégiben a közösségi médiában azt is kifejtette, hogy a Bitcoin végső bukását nem egy piaci összeomlás, hanem a „feltartóztathatatlan hanyatlás” fogja okozni.

Kijelentette:

„A hóbortokat inkább a közöny fenyegeti, mint az ellenszenv”.

A tudós megjegyzései különös időben érkeznek a Bitcoin számára, amely ma több mint 6%-ot emelkedett, miután a Grayscale győzelmet aratott az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet ellen.

Az augusztus 17-i egy napos eladási hullám ellenére, amely a novemberi FTX-bukás óta a legnagyobb volt, úgy tűnik, hogy a hosszú távú befektetők viszonylag rendíthetetlenek maradtak.

Ennek ellenére Taleb azt állítja, hogy a kereskedési volumen csökkenésével a piaci manipuláció kockázata fokozódik, és ezt a helyzetet ahhoz hasonlítja, ahogyan a „nyitott Ponzik összeomlanak”.

Korábban kiemelte, hogy a Bitcoin kereskedési volumene több mint 85%-kal esett vissza a csúcsához képest.

Az olyan szakértők, mint Julio Moreno, a CryptoQuant kutatási vezetője szerint az alacsony kereskedési volumen jellemző a medvepiacokon, és valószínűleg emelkedni fog egy bikapiacon, de Taleb figyelmeztetései arra utalnak, hogy a Bitcoin potenciálisan jégkorszakba léphet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egyes elemzők még azt is állítják, hogy a piac nem feltétlenül medvés, és a visszafogott árfolyammozgás a nagyobb katalizátorok hiányának tudható be.

A spot Bitcoin ETF lehetséges jóváhagyása potenciálisan megváltoztathatja ezt.

Olvastad már? Breaking: A Grayscale győztesen kerül ki a SEC ellen az ETF ügyben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!