Kétéves minimumon a bitcoin tranzakciós díjai

-

A BTC átlagos tranzakciós díja folyamatosan csökkent a 2021 áprilisában elért 62.788 dolláros történelmi csúcs óta.
Az egy bitcoin (BTC) tranzakcióra jutó átlagos tranzakciós díj közel két év alatt teljes 360 fokos fordulatot tett, és 1.039 dolláron állapodott meg, amit utoljára 2020 júniusában jegyeztek fel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC tranzakciós díj a BTC bármilyen összegű átutalásának költsége, amely fordítottan arányos a tranzakció érvényesítéséhez és befejezéséhez szükséges idővel.
A Blockchain.com által szolgáltatott adatok tanúsága szerint a BTC tranzakciós díj átlaga folyamatosan csökkent a 2021. áprilisi 62.788 dolláros csúcs óta, majd 2021 júliusában nyolc havi átlagban 2 dollárra csökkent.

Átlagos BTC tranzakciós díj amerikai dollárban. Forrás: blockchain.com

2021 áprilisa előtt a Bitcoin átlagos tranzakciós díja 2017 decemberében érte el a csúcsot, akkor 54.638 dolláron állt. A tranzakciós díjak akkori hirtelen kiugrása tükrözte a Bitcoin-hálózat hashrátájának jelentős csökkenését.
A cikk írásakor azonban a Bitcoin-hálózati hashráta tartja a most elért 248,11 EH/s-os új történelmi csúcsot.

Minden idők legmagasabb átlagos BTC tranzakciós díjai. Forrás: blockchain.com

A fenti kombináció eredményeként a bitcoin rendkívül ellenálló hálózata alacsonyabb költségek mellett képes biztonságos BTC-tranzakciókat feldolgozni.
A BTC árfolyam-ingadozása is nagyobb stabilitást mutat, mivel az év során a 35.000 és 45.000 dollár közötti tartományban ingadozik, amint az alább látható a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai alapján.

BTC piaci árfolyamgrafikon 2022. Forrás: TradingView

Mivel több joghatóság kész enyhíteni a Bitcoin-ökoszisztéma szabályozásán, az ebből eredő nagyobb részvétel tovább fogja biztosítani az erősebb hálózatot, miközben deflációs szerepet játszik a bitcoin árában.

A Multiverse Computing kvantumszámítástechnikai cég szimulációkat futtatott a BTC és az ether (ETH) elfogadása körül a kanadai piacokon, hogy tanulmányozza életképességüket mint mainstream fizetési módot.


A Cointelegraph-nak nyilatkozva a Multiverse Computing technológiai vezetője, Sam Mugel azt jósolta, hogy a nem pénzügyi intézmények „rövid távon nagymértékű kriptofelvételt hajthatnak végre”. Ha a jóslata beválik, annak érdekes következményei lesznek a bitcoinra nézve.

Olvastad már? Az elmúlt napok legfontosabb történései kriptoföldén

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!