Illegális tevékenységgel vádolják egy New York-i BTC-ATM-hálózat üzemeltetőjét

-

New Yorkban vádat emeltek egy bitcoinautomata-üzemeltető ellen, aki illegális üzletet működtetett „bűnözői tevékenységet folytató személyek felé”.
Az illetékes kerületi ügyész azt írta: „Robert Taylor állítólag nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy bitcoin-kioszkjait a lehető legtitkosabban tartsa, hogy olyan ügyfélkört vonzzon, akik az anonimitásért magas árat fizetnének”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Vádat emeltek a 46 bitcoin-ATM üzemeltetője ellen

Alvin Bragg Jr. manhattani kerületi ügyész szerdán bejelentette, hogy Robert Taylor ellen vádat emeltek „illegális bitcoin-ATM üzlet működtetése miatt, amelyet bűncselekményben részt vevő személyek felé szolgáltatott”.
A közlemény szerint:

„Taylor legalább 46 helyen üzemeltetett bitcoin-kioszkokat New Yorkban, főként mosodákban, valamint New Jersey-ben és Miamiban.”

A 35 éves férfi 2017 és 2018 között „több mint 5,6 millió dollárt váltott át ügyfelei készpénzéből bitcoinra, miközben 10 és 20 százalék közötti díjat számított fel” – részletezte a kerületi ügyész.
Taylort „többrendbeli, engedély nélküli pénzátutalási vállalkozás működtetésével, harmadfokú adócsalással és első fokon hamis okiratbenyújtásra való felbujtással vádolják”.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Bragg szerint „Robert Taylor állítólag mindent megtett azért, hogy bitcoinkioszk üzletét a lehető legtitkosabban tartsa, hogy olyan ügyfélkört vonzzon magához, akik az anonimitásért magas árat fizetnének”. Részletezte:

„Ahogy a bitcoinhoz hasonló kriptovaluták használata egyre jobban elterjed, továbbra is a rossz szereplők széles körét vonzzák, akik abban reménykednek, hogy elkerülik a bűnüldözést.”

A közlemény továbbá megjegyzi:

„Taylor lakásából összesen 250.000 dollár készpénz került elő a házkutatási parancsok alapján, valamint 20 bitcoinautomata, amelyek 44.000 dollár készpénzt tartalmaztak.”

A törvényszéki elemzés kimutatta, hogy 2017 szeptembere és 2018 novembere között több mint 5,6 millió dollárnyi készpénzt helyeztek el Taylor bitcoin ATM-jeiben. Több mint 590.000 dollárnyi díjat szedtek be, és körülbelül 160.000 dollárt helyeztek el Taylor személyes bankszámláin.
Taylor azonban a 2017-es adóbevallásában csak körülbelül 3000 dolláros bevételt, a 2018-as adóbevallásában pedig 140.000 dolláros veszteséget jelentett.

Emellett a vállalkozása nem rendelkezett a New York Állami Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériumától (DFS) kapott pénzátutalási engedéllyel vagy virtuális valuta üzleti engedéllyel (Bitlicense). Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Pénzügyi Bűnüldözési Hálózatától (FinCEN) sem kapott engedélyt.

Olvastad már? Az elmúlt napok legfontosabb történései kriptoföldén

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja ez a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!